Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista prestiža

Ponajbolje restorane u svijetu imaju – Japan i Francuska

13.05.2015., Zagreb - Prirema sushija u restoranu Ginger Sushi Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
23.12.2015.
u 10:01

Najboljim je proglašen švicarski restoran De l'Hôtel de Ville u Crissieru

Nova međunarodna klasifikacija internacionalne gastronomije La Liste, koja rangira tisuću izuzetnih restorana širom svijeta, u sam vrh svrstava Japan i Francusku s po više od stotinu mjesta na kojima se vrhunski jede.

Slijede SAD, Kina, Španjolska, Njemačka i Italija, koji prema ocjenjivačima imaju svaki po pedesetak vrhunskih restorana.

Najboljim je proglašen švicarski restoran De l'Hôtel de Ville u Crissieru, drugi je Per Se iz New Yorka, treći Kyo Aji iz Tokija, četvrti pariški Guy Savoy, a visoka peta pozicija pripala je još jednom švicarskom restoranu – Schauensteinu iz Fürstenaua. Osim hrane, vrednovane su i vinske karta, servis te unutrašnjost lokala.

Najviše nagrađivanih kuhara dolazi pak iz svjetske prijestolnice gastronomije, pohvalili su se u francuskoj turističkoj organizaciji.

Francuska udruga Les Tables des cinq continents, koja vodi projekt La Liste, ocjenjivački je posao odradila uz pomoć međunarodnog tima gastronomskih kritičara, intelektualaca i dvadeset gastronomskih stručnjaka i veleposlanika iz cijelog svijeta, a rang-lista je i svojevrsna kompilacija brojnih gastronomskih vodiča i online recenzija. 

>>Hrvati pjenušce piju za novu godinu i velika slavlja, a restorani ih rijetko toče na čaše 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije