Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrdi stručnjakinja

Pomicanje sata utječe i na dječji san: Ovo će vam pomoći da vas dijete ne budi ranije

Shutterstock
24.03.2023.
u 07:00

U videu na Instagramu, Eve je otkrila da u osnovi postoje dva pristupa situaciji, a sve ovisi o tome koliko je vaše dijete ovisno o rutini spavanja

Ovaj vikend se mijenja sat unaprijed. I dok ovo označava službeni početak proljeća, ne utječe na sve pozitivno. Mnogi se roditelji zapravo plaše vijesti o pomicanju satova jer to znači da će ih dijete vjerojatno probuditi sat vremena ranije. Stoga je stručnjakinja za spavanje Eve, iz Calm and Bright Sleep Supporta, otkrila svoje najbolje savjete za pomoć ovog vikenda, piše The Sun.

 U videu na Instagramu, Eve je otkrila da u osnovi postoje dva pristupa situaciji. Jedan pristup - koji će najvjerojatnije slijediti - je "samo se prepustiti toku i staviti ih u krevet kad god". Naime, nisu sva djeca toliko pogođena promjenama vremena. Stručnjakinja tvrdi da, ako vaše dijete nije toliko ovisno o rutini, možete ga staviti u krevet u uobičajeno vrijeme, pa će se već u roku od dan-dva prilagoditi novom režimu. Nekima je potrebno nekoliko dana da se potpuno prilagode promjeni i uskoro će se vratiti svojoj prirodnoj rutini spavanja.

No, drugi se pristup preporučuje ako očajnički želite odmoriti, ili ako je vaše dijete jako ovisno o rutini.

- Ako volite rutinu, stavite ih u krevet 15 minuta ranije, četiri noći prije (četvrtak, petak, subota, nedjelja). To bi trebalo značiti da ako se obično bude u nedjelju ujutro u 7, teoretski bi se trebali probuditi u 8 ujutro. U svakom slučaju, san će se vratiti u normalu za nekoliko dana - tvrdi Eve.

Mnogi roditelji s oduševljenjem su dočekali njezinu objavu, te su u komentarima zahvalili za savjet, ali i izrazili svoje zabrinutosti. 

- Stvarno sam zabrinuta da će nakon što smo teškom mukom jedva doveli spavanje u red, sve opet pasti u vodu kad se kazaljke pomaknu naprijed - napisala je jedna majka.

- Hvala za ovo, iskreno sam u strahu jer i ovako teško ide spavati, ali isprobat ćemo ovo - komentirala je druga.

Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije