Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Podravka dijeli 19.000 paketića sjemenki originalne sorte paprike „Slavonka“. Prijavi se!

Podravka dijeli 19.000 paketića sjemenki originalne sorte paprike „Slavonka“
Foto: Promo
28.02.2019.
u 12:03

Podravkini stručnjaci 10 su godina razvijali vlastite sorte paprike (Podravka i Slavonka), što je odgovor na pitanje zašto je Podravka ajvar toliko fin. Prijavi se jer dijelimo uzorke sjemenja sorte „Slavonka“.

Prvih 19.000 koji se do 3. ožujka prijave na posebnu web stranicu na Coolinarici, dobit će poštom primjerak sjemenja autohtone sorte paprika „Slavonka“. Riječ je o jednoj od dvije sorte (uz „Podravku“) koju možete pronaći isključivo u Podravka ajvarima. Svi koji se prijave na vrijeme i dobiju svoju uzorak sjemenja, dobit će i detaljne informacije o tome kako papriku zasaditi, presađivati i ubrati.

10 godina selekcije i razvoja

Podravkini stručnjaci za istraživanje i razvoj deset godina marljivo rade na selekciji i uzgoju crvenih paprika od kojih se potom radi najkvalitetniji ajvar. Rezultat su dvije autohtone sorte „Podravka“ i „Slavonka“, ujedno jedine originalne hrvatske sorte paprika. Svi oni koji vole ajvar reći će da je Podravkin po nečemu ipak drugačiji i poseban. Tajna svakog dobrog ajvara je u sorti i kvaliteti paprike, a Podravkine originalne sorte Podravka i Slavonka stvorene su za savršen ajvar. Prijavom na natječaj dobit ćete priliku da uzgojite „Slavonku“ kod kuće i sami se uvjerite u njihovu kvalitetu.

Zasadite svoju Slavonku  

Možda ćete se teško odlučiti zasaditi cijeli vrt (ili nemate toliko mjesta na svojem malom balkonu), ali zato se sadnja ove paprike čini ostvarivom. Ne brinite, prsti vam ne trebaju biti zeleni uz jednostavne upute za sadnju. Tako se možete prepustiti uživanju u svom malom vrtlarskom pothvatu, a uz mrvicu ljubavi, brige i pažnje - neće proći dugo prije nego što počnete ubirati plodove vašeg rada.

Podravkine paprike prerade se u roku 3 sata od zaprimanja čime osiguravamo da sve prirodne nutritivne vrijednosti ostanu netaknute. Koliko vremena treba vama da završi narezana na salatu ili kao dodatak nekom finom jelu, pitanje je sad.

Tri, dva, jedan… sadi!

Požurite na posebnu web stranicu Coolinarike i prijavite se sa svojim podacima i adresom jer prvih 19.000 ljudi dobiva uzorak sjemenja autohtone sorte Podravka paprike, ali i više od toga – priliku da sami uzgojite vrhunsku papriku i počastite se jedinstvenim okusima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije