Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotel za djecu

Pet zvjezdica za dječju igru i maštu

Dječji hotel Trebesinghof (1)
Foto: Trebesinghof
1/5
18.02.2011.
u 16:17

U Trebesingu u austrijskoj pokrajini Koruškoj prvi je put u Europi sagrađen hotel za djecu koji obiteljima s djecom pruža punu udobnost i brigu o najmlađima

Na manje od 300 kilometara od Zagreba, u Trebesingu, mjestašcu pokraj Gmunda u Koruškoj, prvi je ikad izgrađen hotel za djecu u Europi. Taj "baby hotel“, poznat pod imenom TrebesingerHof, osnovan je prije dvadesetak godina, a danas je sa svojih pet "smajlića“ (oznaka za najbolje "baby hotele", poput pet zvjezdica) predvodnik velikog lanca od 52 hotela koji pružaju potpunu uslugu roditeljima s malom djecom koji se na odmoru i sami žele odmoriti.

To područje u Koruškoj zbog velikog broja malih pansiona i hotela koji su namjenjeni obiteljskom odmoru već godinama nosi naslov najboljeg mjesta u Europi za odmor obitelji s djecom. No, nisu samo obiteljski hoteli razlog za posjet tom području: tu se može pogledati muzej  Porsche u Gmundu, park na slapovima u Maltalu, ljeti se može kupati u jezeru Millstater, a veličanstveni dvorac Porcia u Spittalu izazov je za mnoge koji vole uživati u prošlosti.

Obiteljski odmor u TrebesingerHofu obiteljima je poseban doživljaj zbog odlične ponude: standardna kategorija od četiri zvjezdice superior, sjajna wellness oaza, zatvoreni i otvoreni grijani bazeni, kompjuterizirani sustav zvučnog nadzora, interno kino i kazalište u kojem djeca igraju sve uloge, škola skijanja za djecu stariju od dvije godine i još mnogo toga.

Da i ne spominjemo nadzor 24 sata na dan i sve ono što se pruža roditeljima za vrijeme dok su im djeca pod budnom paskom učitelja plesa, u kazalištu na probama ili negdje drugdje. Posebne oaze ljepote s različitim tretmanima opuštanja tijela i duha samo su dio priče koja čeka roditelje dok se njihova djeca pod stručnim nadzorom igraju ili uče. Stoga su najčešći posjetitelji tog hotela obitelji s djecom u dobi od dvije do sedam godina. Dakako, ima i mlađe djece, a dogodilo se čak da je u hotelu proslavljeno i jedno rođenje. U prvom europskom hotelu za djecu možete provesti sedam dana u prosjeku za 500 eura, dok se u last minute ponudi mogu naći i znatno povoljnije cijene. 

Cijeli lanac dječjih hotela doživljava stalan rast te je mnogo upita za otvaranje novih hotela, a odnedavno je u lancu hotela za djecu i jedan iz Hrvatske, i to hotel Vespera na Malom Lošinju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije