Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
između dva zalogaja

Ovaj restoran je dobar izbor za brzi poslovni ručak

Pauza
Foto: Privatni album
19.01.2014.
u 15:45

Mnogi se poslovi lakše zaključuju u opuštenoj restoranskoj atmosferi – između dva zalogaja

Sve dulji radni dan, koji nerijetko traje od jutra do večeri, uvjetuje i radikalne promjene u načinu prehrane, osobito kad je riječ o poslovnim ljudima.

Posve je logično da u vrijeme kratke podnevne pauze predviđene za objed ne odlaze s posla kući, na sinoć ili rano ujutro pripremljen obrok, nego najčešće nešto pojedu u blizini radnog mjesta. Često se ta puza za ručak pretvara u ručak na kojemu se dogovaraju poslovi, planiraju novi projekti ili analizira ono što je već obavljeno. Vremena je sve manje pa se dio poslova obavlja i između zalogaja.

Biranje mjesta gdje će se jesti ovisi i o tome koliko je restoran blizu radnome mjestu, ali i o ponudi i cijenama.

Ni bučan ni previše trendi

Restoran Pauza u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, smješten između dva “zelena vala”, dobar je izbor za brzi poslovni ručak. Moderno uređen interijer, ugodna, gotovo domaćinska atmosfera i vlasnik koji će vam, uz osmijeh dobrodošlice, strpljivo predstaviti dnevnu ponudu, privlačni su aduti tog restorana. Ponuda je kombinacija mediteranske i azijske kuhinje, poslužuju se riblji specijaliteti, jela iz woka, tjestenine, hladno-tople salate i mesna jela.

Iako se gotovo sva vina s vinske karte mogu dobiti i na čaše, njome bi se ipak trebalo ozbiljnije pozabaviti jer očito ne prati recentnu ponudu i nedostaju nova imena na domaćoj sceni.

Složimo li se da poslovni ručak nije samo hrana nego i ugodan produžetak uredskog sastanka ili situacija u kojoj klijenta pokušavate privoljeti na neki posao, važan je odabir prostora i usluge za tu prigodu. Za prvi poslovni ručak najsigurnije je odabrati provjeren restoran, mjesto gdje se osjećate na “domaćem terenu” i gdje tu prednost vrlo često možete iskoristiti u poslovnim pregovorima. Ako ne poznajete gastronomske preferencije suradnika ili klijenta, najbolje je odabrati restoran sa širom ponudom jela.

Ako pak poznajete gastronomske sklonosti poslovnog partnera, izborom mjesta u kojem se jede upravo takva hrana znatno ćete pridonijeti uspješnosti poslovnih razgovora. Poznato je da mnogi poslovi počinju ili se lakše zaključuju u opuštenoj restoranskoj atmosferi nego u nekom sterilnom uredu.

Logika nalaže da takav restoran ne smije biti ni prevelik, ni prebučan, ni pretenciozan ni previše trendovski.

Uz čašu malvazije

Pauza je solidna i cjenovno prihvatljiva zalogajnica u središtu Zagreba koja nudi dvadesetak glavnih jela te desetak predjela i juha. Pritom bih izdvojio dva provjereno fina jela: file brancina na žaru s pestom od bosiljka i kuskusom te šurlice s piletinom uz rukolu i feta sir. Većina naših restorana upotrebljava suhu tjesteninu upitne kvalitete ili pak bolje kvalitete provjerenih proizvođača kao u Pauzi, ali – nažalost – ipak samo suhu tjesteninu neusporedivu sa svježom. Pitam se zašto? Tjestenina se tisućama godina koristila svježa. Uostalom, sva je tjestenina na početku svježa, a suši se samo kad je treba čuvati za kasniju upotrebu. Svježa je neusporedivo ukusnija, bolje upija umake i lakše se spaja s ostalim namirnicama. I samo je neznatno skuplja, dok je zadovoljstvo gosta, koje bi trebalo biti na prvom mjestu, neusporedivo veće.

Na Krku nijedno slavlje ne može proći bez šurlica, a najbolje su “zi žgvacetom od janjčića”. Šurlice se rade pomoću pletaće igle i duge su od 8 do 10 centimetara, a one u Pauzi, s piletinom i u kombinaciji s rukolom i feta sirom, izvrstan su izbor za brz i lagan poslovni ručak. File brancina na žaru s pestom od bosiljka i kus-kusom u neobičnoj kombinaciji s orasima, češnjakom, kvalitetnim maslinovim uljem i prilogom od povrća, moj je gastronomski favorit. Dakako, uz čašu malvazije, nažalost samo jedne u ponudi.

>>Najbolja pizza u Zagrebu

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:50 19.01.2014.

ovaj novinar je presmiješan sa svojim zgražavanjem nad "suhom tjesteninom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije