Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTORAN BICKO

Pa tko ovdje ne bi “rado gricko” kad se i umjereno plati i dobro zabavlja

restoran Bicko
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
09.11.2016.
u 09:35

Za ovaj bismo restoran mogli reći da je na kraju grada. Ideš do Arene, pa kod semafora lijevo i onda desno i samo pravo, tako su mi nekako objasnili, možda za prvi put komplicirano, ali ustvari vrlo jednostavno. Nikako nisam mogao dokučiti što bi značilo ime Bicko pa je to bilo moje prvo pitanje domaćinu. Dobio sam odgovor da je riječ o nazivu za mušku rasplodnu svinju. Tko bi rekao, a ispada kao da nekome tepaš! Ni slogan im nije ništa manje simpatičan: “Svak bi rado gricko u restoranu Bicko!”

U svakodnevnoj je ponudi 10 gableca, a imaju sve, od bifteka do tune, koja s prilogom košta 60 kuna. Kad sam malo bolje analizirao cjenik, zaključak je bio da su im cijene 20 posto niže nego u ostalim restoranima, a sa 129 sjedećih mjesta idealni su i za proslave krštenja, svadbi, krizmi, rođendana i sl. Kako je bio petak, opet me zapalo morsko jelo, i to jadranska tuna koja im dolazi svježa s otoka, iz Kalija. U prilogu je bila hrskava blitva koja je bila fino skuhana, više al dente, s neraspadnutim kuhanim krumpirom koji sam zalio domaćim maslinovim uljem.

Prema posjećenosti, bez obzira na dislociranost, stekao je dobru reputaciju kao restoran gdje se odlično jede, umjereno plati i dobro zabavi. U neformalnom razgovoru s vlasnikom zaključio sam da je veliki ljubitelj hrane i pun ideja. Tako je napravio tri godišnja kulinarska eventa koja su već stekla mnogo štovatelja, i to Filekijadu, Igre gladi na kojima se natječe u roštiljanju te Martinje na kojem se ove godine pekao vol. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije