Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijajte sa stilom

Kušajte i uživajte u navijaćkim koktelima kreiranima za čitatelje Večernjaka

brazilski kokteli
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/2
13.06.2014.
u 10:30

Namirnice su stigle iz Brazila – pivo, rum, guarana, limeta, mango...

Emocije, adrenalin, uzbuđenje i iščekivanje koje prate Svjetsko nogometno prvenstvo najbolje je, kažu vatreni navijači, gasiti pravim pićem.

Mnogi za takve prilike biraju pivo koje je, dakako, najbolje rješenje ako mu prethode pozamašne količine mesa s roštilja. No može i drugačije. Stroga smo za sve koji nisu među sretnicima koji će nogometnu groznicu pratiti uživo i nazdravljati brazilskim koktelima pripremili recepte po kojima možete i u svom domu ili vrtu stvoriti ugođaj nalik onom na ulicama brazilskih gradova.

Ivan Mandarić, barmen u zagrebačkom Double Tree Hiltonu, pripremio je pet sjajnih osvježavajućih navijačkih koktela. Zadali smo mu temu Brazil i nogomet, sastojci koje smo koristili stižu ravno iz Južne Amerike, a poslao nam ih je Konzum.

Barmen Ivan, inače osvajač laskave titule trećeg najboljeg barmena u grupaciji Hilton među tridesetak kolega iz Europe i Azije, odabrao je rum Cachasa, prvi destilat šećerne trske, melase i soka šećerne trske, poznatiji kao brazilski rum, svježu i mirisnu limetu, sočni rumeni mango te popularno brazilsko pivo Skol sa 4,7% alkohola koje je odnedavno dostupno i u našim trgovinama.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

Foto: Danijel Berković/Pixsell

– Budući da je živa u termometru poprilično visoko i da je svima potrebno osvježenje, svi su kokteli poprilično lagani. No bez obzira na to, savjetujem da ih ispijate lagano jer slatkaste arome mogu zavarati – objašnjava Ivan i dodaje kako mu je miješanje pića izazov.

I sam voli nazdraviti “dugim” pićima iako mu je od svih najdraže kvalitetno crno vino.

– Za one koji izbjegavaju alkohol pripremio sam bezalkoholno piće od manga i nazvao ga Frozen Beauty jer u njega ide dosta leda te u blenderu usitnjeni oguljeni mango. Kao i u svim ostalim koktelima, umijeće je u doziranju sastojaka, ali i u serviranju i ukrašavanju. Ovaj koktel ukrasite ploškama manga – savjetuje Ivan. Z

a ljubitelje piva on je pripremio i izvedenicu klasične brazilske caipirinhe, ali s pivom.

– Kokteli s pivom nisu baš uobičajeni, barem ne u našim krajevima gdje se pivo pije čisto, ali citrusi odlično idu uz pivo, limeta čak i najbolje – objašnjava Ivan.

Blue Caipirinha koktel je za čiju je pripremu Ivan upotrijebio aromatizirani liker Curacao Blue intenzivne plave boje, a obogatio ga je aromom naranče Curacao.

– Čaša igra vrlo važnu ulogu, pogotovo ako je riječ o piću atraktivne boje. Visoke “hurricane” čaše dobar su izbor – savjetuje mladi Hiltonov barmen koji za kraj čitateljima Večernjeg lista poručuje:

– Uživajte u navijanju i dobrom nogometu!

>>Pogledajte kako su Hrvati navijali u Brazilu

>>Što to brazilski gradovi nude turistima koji su preplavili zemlju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije