Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na dar

Otkrijte LCHF način prehrane uz Večernjak!

07.06.2019.
u 14:03

Zgrabite svoj primjerak popularne kuharice u nedjelju 9.6. uz Večernji list!

Što je zapravo LCHF? Slova su akronim za englesku sintagmu „low carb – high fat“ što upućuje na temeljni koncept ovog načina prehrane – nizak udio ugljikohidrata i visok udio prirodnih masti.

Desetljećima su nas upozoravali da su masti štetne za naše zdravlje. Međutim „dijetni“ proizvodi s niskim udjelom masti, a puni šećera ispunili su police u trgovinama. Znanstvene studije pokazale su da nema razloga za strah od prirodnih masti. U prehrani koja se temelji na niskom unosu ugljikohidrata smijete jesti potrebne masti, no unos šećera i škroba smanjuje se na minimum. Većina ljudi može jesti ukusnu hranu i osjećati se zadovoljno – a pritom smršavjeti.

Kako je to moguće? Kada izbjegavate šećer i škrob, šećer u krvi se stabilizira, a razina inzulina se smanji. Ovakav tip prehrane u upotrebi je desetljećima i preporučuju ga mnogi liječnici. Nema potrebe za brojenjem kalorija – samo trebate jesti „pravu“ hranu.

Umjesto tjestenine i riže prednost se daje povrću, umjesto industrijskih ulja i margarina koriste se prirodne masti (maslinovo ulje, maslac, svinjska mast), a meso se jede umjereno. Kuharica je izrađena u suradnji s nutricionisticom Anitom Šupe, autoricom prve LCHF kuharice, koja nam je ustupila dio recepata.

Svoj primjerak kuharice pronađite uz Večernji list u nedjelju 9.6. i isprobajte ovaj izvorni način prehrane!

Ključne riječi

Komentara 1

AI
airbender
21:01 07.06.2019.

4 godine sam vec na ovakvoj prehrani, izbacio kruh krumpir rizu i tjesteninu, rokam samo meso i povrće, nikad vise energije nisam imao, puno manje prehlada i boležljivosti, izgubio sam 11 kila, stalo je na 85kg sa 185cm... ovo nije dijeta koju cete probati na mjesec-dva, kao sve ostale, ovo je nacin zivota i super funkcionira. fale mi samo ponekad sendvići i trganci sa sirom, špekom i vrhnjem koje je moja stara radila.. da, i boloneze mi fali, i to jako, pojedem ponekad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije