Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put pod noge

Ostavite za sobom zimu i stres i otputujte u vječno ljeto na Bali

Bali
Screenshot
22.12.2013.
u 14:53

Otok je bogat rižom i kokosovim palmama, kukuruzom, pamukom, duhanom, kavom, različitim voćem i stokom, a izvozi mnogo riže te dosta kave i stoke. Ondje je sve posvećeno turizmu i ugodi posjetitelja.

Bali je najzapadniji otok Malih Sundskih otoka (Indonezija), između Lomboka i Jave, i istoimena indonezijska pokrajina na vulkanskom usponu Gunung Agung 3200 metara nad morem. Otok je bogat rižom i kokosovim palmama, kukuruzom, pamukom, duhanom, kavom, različitim voćem i stokom, a izvozi mnogo riže te dosta kave i stoke. Ondje je sve posvećeno turizmu i ugodi posjetitelja. Najveći i glavni grad je Denpasar, a većina stanovnika su Malajci.

Balijci su najuspješniji uzgajivači riže na otočju, unatoč izazovu guste populacije stanovništva. Obiđite rižina polja koja su od 2012. godine na UNESCO-vu popisu mjesta svjetske baštine u Aziji. Upoznajte običaje i ljude Balija kojima je gostoprimstvo u genima, a komplimenti i dobacivanje na cesti dio su svakodnevnog života. Uživajte u prekrasnim koktelima od tropskog voća i dugim ritualima luksuznog wellnesa pod vedrim nebom ili u sjeni tropskog drveća.

SAVJET: Deset dana zrakoplovom, polasci 8. siječnja. Aranžman uključuje kartu, pristojbe, transfer, smještaj, cijena 10.920 do 12.990 kuna, Integral)

Austrija,  Bad Kleinkirchheim

Na skijalištima 
udobno kao kod kuće

Ako vam je blizina žičare i skijališta važna koliko i termalni izvori, a ljubitelji ste odsjedanja u apartmanima, tada je Bad sjajno mjesto jer se nalazi nedaleko od žičare Kaiserburg i 30 minuta od toplica Römerbad. Odaberite jedan od tri tipa smještaja u apartmanima koji su opremljeni TV-om, hladnjakom, aparatom za kavu, perilicama posuđa, a veliki su TIP III (29 m²) za 2 osobe 3420 kn, TIP II (59 m²) za 4 osobe 6370 kn te TIP I (78 m²) za 6 osoba 7850 kn (Elite travel).

SAVJET: Sve su cijene koncipirane na aranžmanima od tjedan dana i podrazumijevaju najam objekta. Prijevoz nije uključen u cijenu.

Makedonija, Skoplje

Stara godina na
 balkanskoj turi

Od Vardara do Zagreba, velika novogodišnja tura preko Beograda i Niša do Skoplja. 
Obiđite džamiju Mustafa-paše, crkvu sv. Spasa djelomično građenu pod zemljom zbog turskog zakona po kojem crkve nisu smjele nadvisivati džamije, tržnice, staru tursku kupelj Daut-pašin amam, Saborni hram sv. Klimenta Ohridskog... Prepustite se gastronomskim užicima, a Silvestrovo provedite uz zabavu i ples. (Alga putovanja, 5 dana, 1490 kuna, autobusom).

SAVJET: Izlet na Ohrid stoji 30 eura, fakultativna večera u tradicionalnom restoranu nije u cijeni.

Slovenija, Kranjska Gora

Red skijanja, red saune, red zabave

Ponuda za sve generacije i svaki ukus. Ako cjelodnevna jurnjava niz padine nije vaš izbor, a putujete s djecom, ovo je prilika da se rekreirate u zatvorenim bazenima, a najmlađi u onim prilagođenim. 
Možete se također opustiti u sauni uz masažu ili wellness. 
Organizirane su i dječje igraonice i animacija te restorani, dok se odrasli zabavljaju u baru. Cijena uključuje buffet doručak i večeru, ulaz u vodeni park Aqua Larix, bazen centra Kompas (1/2 + 1 soba standard – 7 polupansiona 3770 kn, a superior 4090, Elite Travel). 


SAVJET: Cijena uključuje i besplatan ulaz u kasino.

Komentara 2

Avatar ludi kekec
ludi kekec
18:55 22.12.2013.

"Balijci su najuspješniji uzgajivači riže na otočju, unatoč izazovu guste populacije stanovništva. " za boga miloga, što ovo ima značiti - da balijci dobro uzgajaju rižu unatoč tome što ih ima puno???

AS
asi2013
18:07 22.12.2013.

Smjesta cu podignuti sa banke desetak tisuca eura i idem na Bali! Mozda dignem i dvadeset, nek se nadje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije