Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
možete li vjerovati?

Obična kava u Tokiju 50 kn, najam stana u Londonu 26 tisuća kn

london (1)
Reuters/Pixsell
14.06.2012.
u 17:13

Omjer cijena među europskim gradovima odnosi se i na ostale usluge, primjerice kartu za kino koju ćete u britanskoj prijestolnici platiti dvostruko skuplje nego u Madridu i Berlinu.

Za razliku od domaćih destinacija gdje još uvijek možete popiti kavu za 15-ak kuna, isti ćete užitak u Japanu platiti 50 kuna. Litra mlijeka tamo stoji 19 kuna, a dnevne novine 38 kuna. Japan je i inače poznat po visokim cijenama usluga što ga svrstava na sam vrh poželjnih, ali skupih odredišta. Glavni grad Tokio najskuplji je grad na svijetu po istraživanju tvrtke Mercer na američkim turistima, a slijede ga Luanda u Angoli te još jedan japanski grad, Osaka.

Ostali skupi gradovi pri samom vrhu ljestvice rasporedili su se po Australiji, Kini, Novom Zelandu. Europske metropole ponešto su pojeftinile, no Pariz, ali i američki New York još su među 40 najskupljih, kao i London, gdje je cijena mjesečne najamnine za dvosobni stan astronomska za naše prilike – oko 26 tisuća kuna. U Rimu, koji se nalazi u top 50, ista najamnina iznosi 14 tisuća kuna. Omjer cijena među europskim gradovima odnosi se i na ostale usluge, primjerice kartu za kino koju ćete u britanskoj prijestolnici platiti dvostruko skuplje nego u Madridu i Berlinu, piše Daily Mail

Top 25 najskupljih gradova svijeta za turiste:

Tokio, Japan

Luanda, Angola

Osaka, Japan

Moskva, Rusija

Ženeva, Švicarska

Zürich, Švicarska

Singapur, Singapur

N'Djamena, Čad

Hong Kong, Hong Kong

Nagoya, Japan

Sydney, Australija

Sao Paulo, Brazil

Rio de Janeiro, Brazil

Bern, Švicarska

Melbourne, Australija

Šangaj, Kina

Peking, Kina

Oslo, Norveška

Perth, Australija

Libreville, Gabon

Kopenhagen, Danska

Seoul, Južna Korea

Canberra, Australija

Brisbane, Australija

London, Velika Britanija

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije