Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Nutricionist otkrio: Ovo su tri najgore namirnice koje možete pojesti

Shutterstock
03.01.2024.
u 13:10

Trebali biste izbjegavati hranu koja ima visok sadržaj natrija i dodanog šećera

Kada je riječ o održavanju zdrave prehrane, nije važno samo koliko jedete, već i hrana koju jedete. Registrirani dijetetičar Luke Corey kaže da je najgore što možete pojesti hrana koja sadrži puno kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih tvari kao što su esencijalni vitamini i minerali. Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana i drugo, piše DeleciousFood.

Ovo su čajevi koje ne biste trebali piti, a razlog je sasvim opravdan:

1/6

 - Mnoge od ovih namirnica također imaju visok sadržaj natrija i dodanog šećera, što može doprinijeti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima. Ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama - objašnjava dijetetičar.

Ovo su, prema njemu, tri namirnice koje nikako ne bi trebale biti dio redovite prehrane:

Zamrznuta pizza
- Većina zamrznutih pizza sadrži puno kalorija, natrija, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih tvari - rekao je Corey. 

Gazirana pića
Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.

- To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema - tvrdi.

Mesne prerađevine
Corey navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima, što može doprinijeti raznim bolestima.

No, Corey ističe i da je vrlo važno održavati raznoliku i zdravu prehranu, a ne samo izbjegavati određenu hranu.

- Postoji uravnotežena prehrana i neuravnotežena prehrana. Niti jedna hrana sama po sebi neće čovjeka udebljati niti mu narušiti zdravlje. Najvažnije je kako se pojedine namirnice uklapaju u cjelokupni obrazac prehrane. Budući da postoji toliko mnogo čimbenika koji dolaze u obzir kada jedemo svaki dan, toliko je mnogo zdravih obrazaca prehrane moguće. Važno je da svatko pronađe stil koji mu odgovara - zaključio je.

Ostanite zdravi: Nekoliko načina da izbjegnete prehladu ovih blagdana!

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Melankolija
Melankolija
17:57 02.01.2023.

Svi su danas influenceri?

OD
Ostanite_doma
18:43 02.01.2023.

Slanina da nije dobro ?? Ti si na platnoj listi hrenovka korporacija

LI
liliZG
19:32 02.01.2023.

baš mi stari danas javio kak je na tavan obesil špek koji stigao sa dimljenja.... kad pojedem odmah ću izbaciti sve obrađeno meso , do novog kolinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije