Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu!

U Zlatnoj Slavoniji sve je u znaku graševine pa i najvažnija sporedna stvar na svijetu – nogomet!
13. listopada 2021. u 11:08 86 prikaza
Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu!
Foto: Borna Subota, izvor TZ Požeško-slavonske županije
Pogledajte galeriju 1/5

Kad se nogometni klub zove Graševina, a navijači Promili tada je jasno da ni dobre zabave ne nedostaje. Iako je u županijskoj ligi, svoj nogometni klub u Požeškoj dolini obožavaju kao da je prvak svijeta. Ova uspješna nogometno-vinska kombinacija nastala je prije nekoliko godina u Vetovu, vinorodnom mjestu nadomak Kutjeva. Graševina je u svijetu proslavila ovaj kraj, tu žive, rade i proizvode vrhunska vina neki od najpoznatijih hrvatskih vinara, pa je i naziv nogometnog kluba došao posve prirodno. Sportskim rječnikom - pun pogodak!

Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu! | Autor : Borna Subota, izvor TZ Požeško-slavonske županije Foto: Borna Subota, izvor TZ Požeško-slavonske županije

Nema tog ljubitelja nogometa koji nije čuo za HNK Graševinu, sve je poznatiji i u svijetu vina, a od kada im je Mladen Grdović snimio navijačku himnu još su popularniji. Zadarski pjevač glavna je zvijezda i na proslavi završetka berbe grožđa koja se održava na stadionu Grot Vetovo 16. listopada od 18 sati. Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu!

„Ovaj mali nogometni klub velikog imena jedini u svijetu ima upravni odbor u kojem od prvog do posljednjeg člana sjede vinari iz vetovačke udruge Veteri Castra i jedini je uz hrvatske prvoligaše Hajduk, Dinamo i Rijeku s brendiranim autobusom, koji – kad ne vozi igrače na utakmice – vozi turiste po Hrvatskoj i tako promovira graševinu. Osim toga članovi naše navijačke skupine Promili dolaze iz svih krajeva Hrvatske i s veseljem ih očekujemo na Proslavi završetka berbe grožđa u subotu, a dobrodošli su svi ljubitelji graševine i nogometa“, poručuje Deni Pavić, predsjednik nogometnog kluba.

Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu! | Autor : Borna Subota, izvor TZ Požeško-slavonske županije Foto: Borna Subota, izvor TZ Požeško-slavonske županije

Kako je vrhunska graševina jedan od najjačih aduta Zlatne Slavonije, nogometni klub iz Vetova podržava i TZ Požeško-slavonske županije. U njegovom imenu i radu prepoznala je veliki marketinški potencijal i mogućnost promocije najpoznatije hrvatske sorte koja upravo u ovoj županiji daje najbolje rezultate.

Više na: https://visitslavonia.hr/

Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu! | Autor :

NEZGODA NA SNIMANJU
Anđelka Prpić o traumi s kolegom: 'Krenuo me udariti u trbuh u osmom mjesecu trudnoće'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice