Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li?

Muči vas neugodni zadah? Ovako ga se možete riješiti

Loš zadah
Thinkstock
17.01.2019.
u 22:34

Jedan od načina na koji možete vratiti uravnoteženi ph u usnoj šupljini jest grgljanje vode sa sodom bikarbonom

Neugodni zadah može nastati zbog raznih uzroka, lijekova koje ste počeli uzimati, suhih usta, konzumirali ste namirnice koje imaju jake i neugodne mirise, pokvareni zub, nakupljene bakterije na jeziku i sl. 

Ako sumnjate da je riječ o problemu sa zubima, svakako posjetite svog stomatologa, a ako su uzroci neki drugi od gore navedenih, pokušajte se riješiti tog problema na prirodne načine. 

Pijte puno vode

Povećajte unos tekućine u organizam jer dehidracija može biti jedan od uzroka neugodnog zadaha. Izbjegavajte pušenje i ispijanje alkoholnih pića jer to dodatno dehidratizira usnu šupljinu. 

Pogledajte i galeriju Kardiolog upozorava: Ovo su tihi simptomi infarkta

Loš zadah
1/2

 

Jabuke ili jogurt

Konzumirajte jabuke i jogurt. Jabuke će "očistiti" zube, jezik, ali i pomoći u uklanjanju neugodnog mirisa. Jogurti s dobrim bakterijama pomoći će uravnotežiti ph vrijednosti i ukloniti neugodni zadah. 

Soda bikarbona

Jedan od načina na koji možete vratiti uravnoteženi ph u usnoj šupljini jest grgljanje vode sa sodom bikarbonom. Stvaite dvije čajne žlice u čašu tope vode i grgljajte u usnoj šupljini 30-ak sekundi. Nakon toga vodu ispljunite. 

Zeleni čaj i čaj od metvice

Ispijajte zeleni čaj i čaj od metvice. Gotovo odmah će eliminirati neugodne mirise iz vaših usta. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice nakon što ugleda oca bez brade

 

 

 

 

 

Komentara 1

ZI
zip123
09:40 18.01.2019.

Higijena,ljudi,higijena!I nece nam trebati kojekakva govna sto nam industrija uvaljuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije