Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ DIJETE

Mršavite poticanjem svog metabolizma hranom

06.01.2009.
u 14:30

Nije nikakva tajna da je održavanje željene težine povezano s aktivnim metabolizmom, hranjivom i proteinima bogatom prehranom te aktivnim stilom života. A kako bi tu poznatu teoriju i primijenili te promijenili postojeće prehrambene navike, potrebno je pridržavati se tek nekoliko jednostavnih pravila.  

Kombinirajte povrće s laganim proteinskim namirnicama
Pola tanjura trebalo bi ispunjavati povrće intenzivnih boja (špinat, crvena paprika, brokula i kelj). Na drugoj polovici tanjura trebale bi biti lagane proteinske namirnice poput jaja, ribe, tofua, puretine ili piletine koje će vam dati osjećaj sitosti kroz duži vremenski period.

Održavajte šećer u krvi stabilnim
Gubljenje kilograma jako je teško uz povišeni šećer u krvi koji usporava metabolizam ugljikohidrata i povećava želju za šećerom. Izbjegavajte jednostavne šećere kao i umjetne zaslađivače za koje je dokazano da pojačavaju želju za šećerom.

Jedite hranu koja otapa masti
Prirodne namirnice koje otapaju masti kao na primjer đumbir, sjemenke kima, cimet, zeleni čaj i citrusno voće (posebno limun) te jabučni ocat olakšavaju gubljenje kilograma.

Optimizirajte probavu
Pomognite organizmu pri 'rastavljanju' namirnica. Žvačite dugo i polako kako bi se hranjive tvari mogle što bolje iskoristiti. Dok jedete, polako dišite i kad god je moguće, objedujte u relaksirajućoj atmosferi.

Bolje rezultate potaknite nadopunama prehrani
Prirodni dodaci prehrani kojima se ubrzava metabolizam ujedno će i smanjiti posezanje za slanim i slatkim gricaklicama.

Pijte zeleni čaj
Šalica zelenog čaja fantastičan je saveznik u borbi protiv sakupljanja kilograma. Naime, dokazano je da da katehini, vrsta polifenola koja se nalazi u zelenom čaju, pomaže razgradnji masti u organizmu. (T.Ko.)




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije