Naslovnica Lifestyle Gourmet

Motociklom od Zagreba do Afrike! Pogledajte kako je to izgledalo

Na putu od 20 700 km prošli su Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Ugandu, Ruandu, Burundi, Tanzaniju, Malavi, Mozambik i Republiku Južnu Afriku.
12. prosinca 2013. u 13:45 3 komentara 4531 prikaza
putovanje u afriku
Foto: screenshot/youtube
Pogledajte galeriju 1/2

Davor Rostuhar i Maja Tanasovski proputovali su motociklom od Zagreba do Cape Towna u Južnoj Africi u 250 dana. Na putu od 20 700 km prošli su Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Ugandu, Ruandu, Burundi, Tanzaniju, Malavi, Mozambik i Republiku Južnu Afriku. Putem su istraživali slabo poznate piramide Sudana, posjetili fascinantna plemena doline rijeke Omo u Etiopiji, popeli Kilimandžaro, veslali po Nilu, uživali u tropskim plažama Zanzibara, boravili s posljednjim bušmanskim plemenom Hadzabe u pećinama Tanzanije, i još mnogo, mnogo toga.

Kako je Rpstuhar napisao na Youtubeu, on i Maja provodili su i humanitarni projekt Afrika Aktiva koji kroz koji su istraživali kako putovati održivo i odgovorno te pokušali pomoći raznim afričkim pojedincima i udrugama koji rade lijepe i pozitivne stvari po Africi. Svoje putovanje saželi su u video koji nastoji epsko putovanje preko cijelog afričkog kontinenta prikazati u dvije dinamične minute. Nakon povratka u Hrvatsku Davor Rostuhar na svom Facebook profilu redovno objavljuje fotografije i foto priče s putovanja.

Sve one koji žele nazočiti multimedijalnom predavanju o njihovom putovanju koje će održati upravo Davor i Maja, mogu doći u četvrtak 19.12.2013 u 21h u Kino Europa u Zagrebu.

>>Ovaj mladi Britanac posjetio je sve zemlje svijeta – pa i Hrvatsku

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Jaguar_Paw
    Jaguar_Paw:

    Gdje se može prijaviti :D

  • strukle:

    Motociklom od Zagreba do Afrike! Odliccno, znaci stigao je do Afrike i to bi bilo to? Sjeo na rub Afrike, kvasio noge u Sredozemnom Moru i ni mrdac. Dobro je to.