Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olakšavanje problema

Mobilna aplikacija 'Alergični na alergije', novi alat za borbu protiv ambrozije

alergija
Foto: Thinskstock
1/3
17.06.2016.
u 13:40

Korisnici pametnih telefona aplikaciju mogu besplatno skinuti i instalirati na svoje uređaje.

Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju Hrvatskog liječničkog zbora predstavilo je javnozdravstvenu akciju „Alergični na alergije“ i mobilnu aplikaciju „Alergični“ za pametne telefone. Cilj akcije je sugrađanima koji pate od alergija olakšati probleme koji nastaju zbog izloženosti najraširenijem alergenu - ambroziji. U javnozdravstvenoj akciji „Alergični na alergije“ Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju prati i tvrtka sponzor, domaća farmaceutska kompanija JGL.

Korisnici pametnih telefona aplikaciju mogu besplatno skinuti i instalirati na svoje uređaje. Korištenje je jednostavno, dovoljno je da korisnik fotografira područje pod ambrozijom, a aplikacija će fotografiju s točnom geolokacijom ucrtati na kartu. Svaki korisnik aplikacije „Alergični“ koji prijavi deset lokacija dobiva poklon paket sponzora akcije, tvrtke JGL, s proizvodima Aqua Maris 4Allergy, Vizol S Allergy i Pantexol Repair. 

Sve fotografije lokacija zaraslih ambrozijom bit će vidljive u aplikaciji, ali i na interaktivnoj karti Hrvatske objavljenoj na službenoj web stranici akcije  www.alergicni.com.

Uz to, na stranici korisnici mogu pronaći zanimljive informacije o alergijama, vijesti o borbi protiv ambrozije, peludni kalendar.

>>Ovo je jedna od najljekovitijih biljaka, a imate je u svom dvorištu

>>Evo kako prepoznati je li riječ o prehladi ili vas muči alergija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije