Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za ekscentrične

Med i losos recept su za ekscentrična nepca

losos
Foto: Thinkstock
15.06.2014.
u 18:00

Okusi koje preferiraju malo ekscentričniji. Losos s glazurom od meda nije za svačije nepce, ali oni koji uživaju u njemu, obožavat će ovaj recept...

Okusi koje preferiraju malo ekscentričniji. Losos s glazurom od meda nije za svačije nepce, ali oni koji uživaju u njemu, obožavat će ovaj recept.

Sastojci: 3 žlice meda, 2 žlice maslinovog ulja, sok od jednog manjeg limuna (oko 2 žlice), 3 usitnjena češnja češnjaka, 4 filea lososa bez kostiju, morska sol, mljeveni crni papar

Priprema: Zagrijte pećnicu na 250 ºC. U manju posudu ulijte ulje, med, limunov sok i češnjak, pa dobro promiješajte. Prerežite papir za pečenje na četiri dijela dužine 40 cm. Stavite filee na papir, tako da kožica bude na papiru. Bogato ih premažite medom, posolite i popaprite, pa zamotajte u papir. Na ploču za grill u pećnici također stavite papir za pečenje, pa na njega položite filee. Pecite ih 12-15 minuta, ovisno o debljini filea, kao i o tome u kojoj mjeri želite da riba bude ispečena. Imajte na umu da će se filei nastaviti peći i kada isključite pećnicu. Odmah ih poslužite.

>>Listovi rižinog lista, avokado, losos... Pripremite sushi mix

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije