Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNICI SE SLOŽILI S NJOM

Mama podijelila: 'Zašto se djeci nikada ne treba govoriti da 'ne smiju od stola dok sve ne pojedu'

Shutterstock
13.05.2022.
u 09:30

Djeca bi trebala naučiti kako stvoriti zdrav odnos s hranom i prestati jesti kada su sita

Mnogi su roditelji barem jednom svojoj djeci 'zaprijetili' da ne smiju ustati od stola dok ne pojedu sve što im je na tanjuru, no jedna majka tvrdi da se to djeci ne bi nikad trebalo govoriti. Na svom je TikTok profilu @theempoweredparentcoach tako otkrila da ona to svojoj kćeri iz tri razloga nikad nije ni ne namjerava reći, prenosi  The Sun

Prvi je razlog zašto misli da takve rečenice nisu primjerene je samopouzdanje djeteta.

 Nevjerojatne sličnosti: Možete li reći koja je na fotografiji majka, a koja je kći?

1/9

- Ona zna bolje od mene koliko je gladna i koliko kad može pojesti! - rekla je za svoju kćer.

 Drugi je razlog, kaže, to što djeca trebaju naučiti jesti u skladu sa svojim potrebama, kao i naučiti prestati jesti kad su sita, a treći razlog je taj što je cilj da razviju vlastite stavove i zdrav odnos prema hrani i obrocima. 

- Vrlo je važno pomoći djeci da izgrade dobar odnos s hranom, jer nezdrav odnos kasnije može dovesti do brojnih problema - nastavila je.

 

@theempoweredparentcoach Helping kids build a healthy relationship with food ✨ #parenting #parenthood #motherhood #parentsoftiktok #consciousparenting #consciousparent #autonomy #healthyhabits ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Korisnici Tik Toka su je brzo pohvalili i zahvalili joj što je podijelila svoje savjete, a mnogi su se i složili s njom.

- Slažem se s tobom, tako i ja radim sa svojom kćeri - napisala je jedna korisnica.

- I ja sam tako radila sa svojim sinom; sada ima 20 godina i ima zdrav odnos prema hrani - dodala je druga.

Jedna korisnica ju je upitala što napraviti ako dijete ne želi završiti jelo, a želi desert, na što je Polly odgovorila da ona svojoj kćeri tada da desert jer 'svvi ponekad želimo jesti slatko'. Ukratko, zaključila je, "ako ja mogu birati što ću jesti i njoj ću dati mogućnost izbora"... 

Ova djevojčica (6) je prva osoba na svijetu koja je prohodala iako nema kvadricepse! 💪👏

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije