Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glad se ne trpi

Malobrojni paze da im obroci na radnom mjestu budu zdravi

ručak obrok
Pixsell
21.08.2010.
u 11:54

Hrvati ručaju na poslu za 
15 kuna i pričaju o obitelji, poslu ili gospodarskoj situaciji

Prosječni Hrvat na poslu ne preskače pauzu za ručak, najčešće pojede pecivo ili sendvič za maksimalno 15 kuna, objeduje u društvu kolega i pritom čavrlja o poslu, osobnim problemima i – gospodarskoj situaciji. Većina ni u tih slobodnih pola sata nema mira, prekida ih zvonjava telefona, pozivi vezani uz posao. To je pokazalo istraživanje portala Mojposao.hr provedeno u kolovozu među 1300 ispitanika.

Dvaput tjedno palačinke


Tek svaki deseti zaposlenik u Hrvatskoj ima privilegij da mu poslodavac u potpunosti plaća obrok, dok u 13 posto slučajeva podmiruje dio troška. Objedi su relativno skromni, većini je to tek pecivo ili sendvič, nerijetko doneseni od kuće, a tek trećina manje-više redovito naručuje topli obrok i za to najčešće izdvaja tridesetak kuna.

– To je za svaki dan malo previše novca. Zato jedan dan naručim palačinke punjene mljevenim mesom i gljivama, drugi dan pojedem sendvič, treći možda neki pravi mesni obrok, a onda opet mogu proći slane palačinske s mljevenim mesom i gljivama, recimo, kojima je cijena dvadeset kuna – kaže mlada Zagrepčanka Natali, koja živi sama i doma rijetko preko tjedna kuha.

Kad zamirišu ćevapčići

Sve je, međutim, više onih koji su usvojili kriznu naviku pa na posao stižu s plastičnim posudicama i kuhanom hranom.

– Nisam to prije radio, ali sada čak znam na posao donijeti u termos-posudi i juhu – kaže Zagrepčanin Marin.

Kako bilo, tek četvrtini je presudna kvaliteta obroka na poslu i inzistiraju da oni budu zdravi i raznoliki. Pretežu oni kojima je ključna cijena ili da im jelo jednostavno – prija. Tako u našim firmama nerijetko u vrijeme pauze za ručak mirišu pize, ćevapčići i sl.  

Komentara 4

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
20:39 21.08.2010.

Slažem se sa Marelom jako je dobro napisala svoje mišljenje

Avatar marela
marela
12:01 21.08.2010.

Sve će biti dobro dok budemo imali što jesti i dok si budemo imali za što kupiti, a manje će biti bitno da li je to zdravo ili ne......... većina nas, zahvaljujući VODSTVU RH, ima toliko briga da nam jeje zdravlje već toliko narušeno od isih ( vodstva i briga) da ga ni zdrava hrana više ne može popraviti...................................

Avatar zanusi13
zanusi13
12:07 21.08.2010.

A sve manji broj građana Hrvatske ima radno mjesto, tako da vam članak sliči na priču o luksuznom opremanju kuće predviđene za rušenje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije