Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rujan na moru

Ljetovanja jeftinija i 25%, a mjesta ima i u hotelima s više zvjezdica

poreč dekumanus, giostra
www.giostra.info
08.08.2012.
u 16:51

Na otocima u rujnu 
cijene padaju brže 
nego u Istri i na Liburniji, a za četvrtinu jeftiniji aranžmani ili noć gratis mamac su za jesenske turiste. Gostima u rujnu nude se sadržaji zbog kojih im je taj mjesec privlačan za ljetovanje

Vrućine i gužve u kolovozu, kolone na cestama, pretrpane plaže i najviše cijene smještaja za mnoge željne odmora na Jadranu noćna su mora koja k tome ostavlja trag na kućnom budžetu. Ljetovanja krajem kolovoza i u rujnu sve su traženija, a razloga je – osim cijene smještaja – sve više. Hotelijeri na Jadranu već krajem kolovoza počinju spuštati cijene, a kako bi privukli goste, nude i cijeli niz akcija. Važno im je, poručuju, popuniti kapacitete i produljiti sezonu. U prilog su im prošle godine išli dobro vrijeme, kojem se i ove godine nadaju.

 

Kiše otjeraju kampere

 

– Istra je destinacija koja njeguje posezonu, zbog čega su hotelski kapaciteti na Poreštini u rujnu uvijek puni. Štoviše, zbog čitavog niza sadržaja, od plivačkog maratona do baroknog festivala Giostra i popratnih sajmova, sadržaja u agroturizmu i gradovima u unutrašnjosti Istre, u široj okolici traži se krevet više – objašnjava direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik. Iako su se tradicionalno nakon Velike gospe i prve obilnije kiše potkraj kolovoza kampovi praznili, hotelski gosti sezonu produljuju i do polovice listopada. Sve više gostiju, dodaje Velenik, bira ljetovanje u rujnu jer su dani kraći i manje sparni, a noći i večeri ugodno svježe. Privlače i 10 do 30 posto povoljnije cijene ili paketi poput onog kakav nudi hotel Marco Polo u Korčuli, gdje nakon šest kupljenih noćenja sedmo dobijete gratis. Istarski hotelijeri, koji su nešto skuplji od dalmatinskih, u rujnu spuštaju cijene i na 187 kuna po danu u jednokrevetnoj sobi, kao u npr. u hotelu Delfin u Zelenoj laguni, a u crikveničkom Ad Turres dvokrevetna soba može se naći od 236 kuna. U hotelu Imperial u Vodicama na cijene daju 10% popusta, no noćenje u dvokrevetnoj još uvijek stoji 422 kune, dok u hotelu Luna u Lunu noćenje u dvokrevetnoj stoji 508 kuna sa 20 posto popusta.

 

Gosti zlatnih godina

 

U Jelsi na Hvaru noćenje u rujnu u Fontana Resortu za dvije osobe može se bukirati već za 320 kuna.

 

– Gosti koji dolaze u rujnu u najvećem su postotku stranci, i to u dobnoj skupini zrelijih, oni koji nemaju toliko poslovnih obveza i kojima početak školske godine ne uvjetuje izbor termina odlaska na ljetovanje – zaključuje direktor Velenik.

 

 

Komentara 2

ST
stefj
17:19 08.08.2012.

Hm, ne znam, išao sam na odmor u 7. mjesecu, mjesta na plaži koliko hočeš, na foru last minute dobio sam preko 30% popusta u hotelu (4*), gužve ove godine nije bilo, a cijene u kafićima ko u Zagrebu, pizza isto, restorani također sasvim OK cijene. Naravno, radi se o sjevernom Jadranu, tj. Lošinju... Počelo se puniti tek poslije 1.8. gužve će biti tamo do negdje 15. 08. poslije će opet biti poluprazno i opet će svi rušiti cijene. Tako da ne treba čekati 1.9. No isto tako, bio i blizu Makarske, tamo ko da sam primio zlatnu kvaku svugdje gdje sam ušao... Pizza 75 Kn?

PA
parasa
18:22 08.08.2012.

Štefj, reci mi prva tri slova toga hotela sa 4* ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije