Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PRSTE POLIZATI

Ljetne grill delicije: Evo kako pripremiti sočni komad mesa poput vrhunskog kuhara

Ljetne grill delicije
Foto: Matea Petrović
1/8
10.08.2021.
u 11:52

Neka vam priprema kvalitetnog komada mesa u ljetno vrijeme više ne predstavlja izazov. Iz tog razloga grill majstor pokazuje male tajne savršeno pripremljenog i ispečenog komada mesa uz lagani ljetni prilog

Kad je vruće i vlada ljetna sezona, mnogi mesoljupci vole svoj vikend provesti pored dobrog roštilja. Mnogi tada postaju pravi gurmani koji za sebe i svoje bližnje pripremaju omiljena jela od mesa i priloga. I priznajmo si, pravog mesoljupca nikakva vrućina neće spriječiti da sve oko sebe počasti s najdražim i najfinijim komadom mesa uz slasne lagane priloge. Iz tog razloga pripremili smo za vas dva jednostavna ljetna specijaliteta koja će vas jednostavno očarati.

Ima li išta bolje za ljetni prilog nego jednostavna i brza priprema povrća koje će se savršeno stopiti s teksturom mesa. Zato, Goran Brnčič, glavni i dugogodišnji chef restorana OXBO hotela DoubleTree by Hilton za vas priprema dva slasna recepta na roštilju i otkriva tajne koje stoje iza njihove pripreme.

U nastavku otkrijte kako pripremiti veličanstveni T-bone steak na roštilju i kako klasični svinjski file upotpuniti sa sve popularnijom salatom coleslaw.

Sve popularniji steak, iako je poznat kao kraljevski komad mesa, često može zbuniti sa svojom „veličanstvenom“ etiketom. Međutim, odličan izbor možete pronaći u INTERSPAR-u  i u stvarnosti nema jednostavnijeg mesa za pripremu. Štoviše, vrhunski ga kuhari uvijek preporučuju te sugeriraju da je njegova priprema na medium razini kako ne bi došlo do gubitka zdravih masti iz mesa. S druge strane, i svinjski file kao najukusniji i najbolji dio mesa krasi kraljevska etiketa koja uz jednostavni pripremu na roštilju može očarati.

Povrće „Vrtovi Hrvatske“ pečeno na žaru izvrstan je prilog koji se brzo priprema i peče, a dim s roštilja ga samo još poboljša. Osim povrća na žaru za vrijeme ljetnih vrućina, savršeni slasni zalogaj u obliku salate koji će dobro pasati uz komad grillanog mesa je salata coleslaw.

Svinjski file i salata coleslaw
Foto: Matea Petrović

Njeno ime dolazi od nizozemskog izraza koolsla što znači „salata od kupusa“, a predstavlja prilog koji se uglavnom sastoji od sitno narezanog sirovog kupusa, mrkve, celera ili drugog povrća uz kremasti preljev od SPAR kiselog vrhnja. Ova salata je osvježavajuća, s hrskavom teksturom i uravnoteženim okusima raznog povrća kojeg sadrži te se odlično slaže uz mesa s roštilja.

Želimo vam dobar tek!

Sadržaj nastao u suradnji sa SPAR Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije