Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Last minute savjeti i raspored na dar

19. svibnja 2015. u 12:00 0 komentara 135 prikaza
Moje zdravlje
Foto: VL

Dok jedni razmišljaju kamo na godišnji odmor te kako ga provesti i uživati, maturanti bi trebali vrijedno i naporno raditi i završavati posljednje pripreme za maturu. Kako bismo im u tome pomogli, obratili smo se logos učiteljici Ani Kralj koja je pripremila kompletan organizacijski raspored te savjete kako se u zadnji čas pripremiti za polaganje mature. Uz vođenje njezinim savjetima i dobru organizaciju, rezultati sigurno neće izostati.

Organiziraj se

Logos učiteljica Ana ističe kako je dobra organizacija ključna. Treba rasporediti količinu gradiva i vremena koje stoji na raspolaganju za učenje. U novom broju Mojeg zdravlja svim maturantima poklanjamo organizacijski raspored koji sadrži termine svih ispita na jednom mjestu. Označavanjem onih testova na koje izlaziš te nadopuna drugim obvezama zasigurno će ti pomoći da preostalo vrijeme za pripremu kvalitetno iskoristiš.

Prepoznaj i koristi djelotvorne metode učenja

Svaki maturant mora pronaći tehniku učenja koja mu najbolje odgovara. To može biti aktivno čitanje, organizacija gradiva mentalnim mapama, korištenje mnemotehnika ili sastavljanje pitanja i odgovara vezanih za gradivo.

Uči u društvu

Učenje u društvu će te natjerati da redovito radiš, a ujedno ćeš imati i pomoć vršnjaka koji ti mogu objasniti gradivo koje sam ne razumiješ. Ako ne možeš učiti u društvu, dogovorite druženje uz ispitavanje naučenog gradiva. Također, zajednički možete vježbati i pisanje eseja. Svi koji žele mogu se upisati na radionicu pisanja eseja kod logos učiteljice koja će svim maturantima pokazati tajne pisanja dobrog eseja. Svi donosioci organizacijskog rasporeda iz novog broja časopisa Moje zdravlje dobivaju 10 % popusta na radionicu.

Sve o kvalitetnim pripremama za maturu, kao i prigodan poklon, potražite u novom broju magazina Moje zdravlje koji izlazi sutra, 20. svibnja, za samo 3 kune uz Večernji list te samostalno za samo 9,90 kuna.

Moje zdravlje | Autor : VL Foto: VL

76th Session of the General Assembly at UN Headquarters in New York
PREDSJEDNIK U SAD-U
Stručnjaci o Milanoviću u New Yorku: 'Prvi put u povijesti ovo čujemo, čekali smo 20 godina'
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.