Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogato vitaminom E

Kukuruzno ulje odlično je za pripremu namirnica, ali i za zdravlje 'čini čuda'

Ulje kukuruza
Foto: Shutterstock
15.01.2015.
u 15:40

Sadrži više nezasićenih masnih kiselina, posebno oleinsku, koja snižava udio štetnog kolesterola.

Ova vrsta ulja izdvaja se tehnikama ekstrakcije i rafiniranja, omogućava očuvanje organoleptičkih karakteristika povrća od kojeg se dobiva, pa zato ima okus kukuruza.

Prirodno je bogato vitaminom E, kao i višestruko nezasićenim masnim kiselinama, koje pozitivno utječu na zdravlje. Nešto je tamnije boje od ostalih vrsta ulja. Sadrži velike količine linolne kiseline, ali je siromašno linolenskom kiselinom pa je stoga znatno stabilnije.

Sadrži više nezasićenih masnih kiselina, posebno oleinsku, koja snižava udio štetnog kolesterola. Kukuruzno ulje se pokazalo kao učinkovito sredstvo za rastapanje kamenčića u žučnoj vrećici.

Kako ga koristiti u kuhinji

Zbog visoke temperaturne stabilnosti može se koristiti za pečenje i prženje, a idealno je i za pripremu preljeva za salate i razne vrste marinada. Često se koristi i u pripremi brze hrane.

>>Ulje lana jedno je od najzdravijih ulja

 

 

Komentara 1

MI
miky9415
17:46 15.01.2015.

Pa gdje se može kupiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije