Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo i fino

Kuharica koja spaja naizgled nemoguće: zdravi i ukusni obroci bez imalo namirnica životinjskog podrijetla

Ljetna veganska kuharica
Foto: VL
04.05.2018.
u 17:49

Večernji list svim čitateljima daruje zanimljivu vegansku kuharicu za one koji žele probati nešto novo ili obogatiti svoju prehranu

Veganska prehrana sve je popularnija i svijetu i u Hrvatskoj. Neovisno o tome žele li poboljšati svoje zdravlje, održati željenu tjelesnu težinu, izgledati ljepše i mlađe ili se protive iskorištavanju i ubijanju životinja i zabrinuti su za okoliš, svi se slažu u jednome: raznovrsna veganska prehrana ukusna je i zdrav, ako se pravilno pripremi. Ako želite probati ovu zdravu prehranu ili dodati nove recepte u svoju vegansku kuhinju, Večernji list u ponedjeljak 7. svibnja svim čitateljima donosi vegansku kuharicu na dar.

"Pravilno planirana veganska prehrana je zdrava, nutritivno odgovarajuća i može osigurati zdravstvene prednosti u prevenciji i liječenju mnogih bolesti", rekla je Vandana Sheth, diplomirana nutricionistica i učiteljica prehrane te glasnogovornica Američke nutricionističke udruge (American Dietetic Association). "Istraživanja su pokazala da ljudi koji slijede vegetarijanski, odnosno veganski način života uživaju u brojnim zdravstvenim prednostima", rekla je Sheth. One uključuju nižu razinu kolesterola, niži krvni tlak, zdraviji indeks tjelesne mase, manji rizik za bolesti srca, manji rizik za karcinom, bolju kontrolu i prevenciju dijabetesa. "Ne moraju se brinuti o kolesterolu jer se kolesterol nalazi jedino u proizvodima životinjskog podrijetla", kaže Sheth.

Isprobajte vegansku prehranu na pravilan način uz vegansku kuharicu koju su za vas pripremili Večernji list i Prijatelji životinja. Svoj primjerak svi čitatelji dobivaju na dar u ponedjeljak 7. svibnja uz Večernjak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije