Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrsna kuharica

Kugla s vrućim karamelom i jagodama

Kugla s vrućim karamelom i jagodama
Foto: Žarko BašićPIXSELL
15.04.2017.
u 21:14

Sastojci za kugle i bijeli ganache:

150 g gorke tamne čokolade

100 g bijele čokolade

200 g jagoda

1 dl vrhnja za šlag

Sastojci za karamel-preljev:

200 g šećera

2 dl vrhnja za kuhanje

prstohvat soli

Priprema:

Na pari u odvojenim posudama otopimo bijelu i tamnu čokoladu. U bijelu dodamo vrhnje, izmiješamo i stavimo hladiti jedan sat. Tamnom čokoladom premažemo silikonske kalupe te ih stavimo na hlađenje. Kad se čokolada stvrdne, izvadimo polutke. Jednu polutku napunimo bijelim ganacheom, uronimo u njega komade jagoda i poklopimo drugom polutkom. Stavimo kugle na razmrvljene kekse ili pržene bademe i prelijemo karamelom. Karamel ćete napraviti tako da otopite šećer na zagrijanoj tavi, kada posmeđi, dodajte vrhnje i sol te kuhajte 10 minuta.

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije