Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMOR NA VALOVIMA

Krstarenja - najljepši morski putevi

krstarenje
09.02.2010.
u 18:14

Skitnice u duši najbolje će prepoznati sve prednosti plovećeg odmora, a mogli bismo reći i svi oni nestrpljivi i neodlučni putnici.

Skitnice u duši najbolje će prepoznati sve prednosti plovećeg odmora, a mogli bismo reći i svi oni nestrpljivi i neodlučni putnici. Stoga, ako ste od onih koji svoj odmor ne žele podrediti razgledu samo jednog mjesta ili vam je teško odlučiti koji biste mediteranski ili karipski otok najradije posjetili, probajte s krstarenjem na nekom od luksuznih krstaša.

Istina, možda nećete imati vremena za detaljan razgled, ali ćete zato imati priliku doživjeti od svega pomalo i stvoriti neki putokaz za daljnja istraživanja. I kako neki ne bi mislili da se krstarenja svode samo na lijeno izležavanje na palubi i debljanje od hrpe gastronomskih specijaliteta, danas postoji velik izbor krstaša čiji je glavni cilj ekspedicijskog i istraživačkog karaktera.

Brojna svjetska mora, oceani i rijeke pružaju različite doživljaje, na vama je samo da odlučite želite li radije ploviti divljinom, rutama kulture i povijesti ili vam je jedini i osnovni cilj zabava. Ovo posljednje nikako nije upitno, jer svaki brod nudi odličnu atmosferu i pregršt sadržaja, kako za pojedince tako i za obiteljski odmor! Gotovo svake godine na tržištu se pojavi nekoliko novih luksuznih krstaša s više katova, više sadržaja i zabave! No tek kad odredite prema kojim lukama želite ploviti možete krenuti i u potragu za brodom. Iako je udobnost vrlo važna, nemojte da bude presudna. Krstarenje je prije svega avantura!

Ususret najljepšim obalama

ISTOČNI KARIBI

Otoci Malih Antila među najegzotičnijima su na svijetu! Na krstarenju možda nećete istražiti svaki, ali ćete barem osjetiti dio atmosfere otoka St Maartena, St Thomasa, Barbadosa, Turks&Caicosa, britanskih Djevičanskih otoka...

ISTOČNI MEDITERAN

Želite li u samo tjedan dana osjetiti ugođaj Grčke,Turske, Cipra i Egipta, krenite na rutu istočnim Mediteranom. Luksuzni kruzeri često pristaju u Dubrovniku, što će pojednostavniti putovanje.

ZAPADNI KARIBI

Najbolje razdoblje za krstarenje je od studenog do ožujka, a kao početna luka najčešći je glamurozni Miami. Tijekom plovidbe očekuju vas krajolici Haitija, Kube, Dominikanske Republike, Jamajke, Meksika, Grand Caymana...

JADRAN

Ništa ne može bolje dočarati stare mediteranske običaje od odmora na prostranom jedrenjaku s pogledom na predivne jadranske uvale, otoke, otočiće i prekrasne hridi. Od luke do luke, na takvom odmoru zabavi nema kraja!

NORVEŠKI FJORDOVI

Geiranger fjord smatra se jednim od najljepših fjordova na svijetu, a kad se tomu doda i fjord Flam s planinama koje se okomito uzdižiu do 900 metara, doživljaj neukroćene divljine je potpun!

ZAPADNI MEDITERAN

Polazišne luke bit će Savona,Venecija ili Civitavecchia, a odaberete li neku od jedanaestodnevnih tura, imat ćete prilike uživati u krajolicima Sicilije, Marseillea, Barcelone, Madeire, Kanarskog otočja, Casablance, Tunisa i Malte.

DALEKI ISTOK

Singapur, Hong Kong, Šangaj ili Bangkok najčešće su luke polaska, dok ćete o scenariju morati odlučiti sami. Na izbor se nudi plovidba uz obale Vijetnama, Kine, Filipina, Malezije, Bruneja, Japana...

NIL

Ruta koja će vam na najbrži način ispričati najvažnije trenutke iz egipatske povijesti! Piramide, Tutankhamonovo blago, Dolina kraljeva, hramovi u Karnaku i Luxoru tek su malen dio ostataka kulture koja je zauvijek obilježila svijet!

DUNAV

Srednjoeuropske prijestolnice uz Dunav kao i predivni riječni tok odlična su alternativa morskim krstarenjima. Zaplovite tragovima carice Sissi kako biste doživjeli svu ljepotu Dunava! Očekuju vas Passau, Beč, Budimpešta, Bratislava.

ALJASKA

Posjet Sitki, jednom od najljepših obalnih gradova Aljaske, glečeru Hubbar, najvećem ledenjaku na sjeveru Amerike, Juneauu, prijestolnici Aljaske i carstvu kulture gradu Ketchikan oduševit će prave avanturiste!

Zašto odabrati krstarenje

  1. Dobar omjer cijene i usluge; uplatom aranžmana dobivate praktički sve: kabinu, sva tri obroka, zabavu, sportske sadržaje, kompletnu animaciju.
  2. Doza romantike i opuštajućeg odmora vam je zajamčena mogućnošću odlaska do najusamljenijih plaža. Želite li pak intimu na samom brodu, jednostavno možete rezervirati kabinu s balkonom i uživati u kompletnom tretmanu ne odvajajući se od voljene osobe i predivnog pogleda na pučinu.
  3. Raznolika gastronomska ponuda je zajamčena; svaki dan imate priliku kušati specijalitete zemlje koju posjećujete, ostati vjerni fast food delikatesama ili isprobati raznovrsnu ponudu zdrave kuhinje.
  4. Širok izbor tura i brodova; bez obzira na izgled interijera, sportske i zabavne aktivnosti, dobnu skupinu i ostale razloge na temelju kojih odlučujete o putovanju, uvijek ćete pronaći nešto po svom ukusu.
  5. Imate djecu, a željni ste opuštajućeg odmora? Krstarenje će za vas biti izvrstan odabir; velik izbor dječje animacije, klubova, vrtića, razgledavanja, posebno osmišljenih menua bit će dovoljne da zaokupe pažnju vaše djece i osiguraju vam odmor bez dodatnog stresa.
  6. Statistički je dokazano kako je stupanj zadovoljstva turista, koji su svoj godišnji odmor proveli na kruzerima mnogo veći od bilo kojeg drugog načina provođenja odmora.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije