Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sigurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!

Ovaj genijalan kolač sastoji se od tri dijela, ali priprema je brza i jednostavna. Ako volite jabuke uživat ćete u svakom zalogaju, a imate li u obitelji one koji izbjegavaju ovo zdravo voće napokon ste riješili i taj problem!
31. srpnja 2021. u 07:00 1 komentara 19913 prikaza
Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Gastroblogerica Tatjana Miletić na svom blogu MyTastyPot dijeli zanimljive recepte kojima je teško odoljeti, pogotovo kada vidite genijalne fotografije istih. Danas donosimo jedan lagani desert koji će, vjerujemo, nestati u trenu jer je spoj sastojaka neodoljiv - kokos, keksi i jabuke.

Kora:
350 g plazme ili nekog drugog mljevenog keksa
3 žlice kokosova brašna
250 ml slatkog vrhnja

Nadjev:
600 ml mlijeka
puding od vanilije
1 žumanjak
5-6 žlica šećera
prstohvat praha vanilije
20 g maslaca

Nadjev od jabuka:
maslinovo ulje
2 veće jabuke
šaka suhih bijelih grožđica (30 g)
1 žličica cimeta
3 žlice smeđeg šećera
malo listića kokosa za dekoraciju

 | Autor : Tatjana Miletić/MyTastyPot Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:
Za ovaj kolač bilo bi dobro da imate kalup za torte. Za koru pomiješajte plazmu sa slatkim vrhnjem i ubacite kokosovo brašno. Sve dobro sjedinite i ubacite u kalup, tako da ga prstima utisnete u njega. Tijesto stavite u hladnjak dok pripremate nadjeve. 500 ml mlijeka stavite da zakipi, a za to vrijeme dobro promiješajte u posebnoj posudi puding sa 100 ml mlijeka, šećerom, prahom vanilije i žumanjkom.

Maknite mlijeko s vatre kada proključa i lagano ulijevajte pripremljeni puding uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i nastavite s neprestanim miješanjem još nekoliko minuta. Ostavite nadjev da se malo prohladi pa prelijte preko kore.

Sve zajedno vratite na 15 minuta u hladnjak da se stegne, taman koliko vam treba da pripremite nadjev od jabuka. Jabuke narežite na kockice pa ih u tavici na malo maslinova ulja pirjajte, a potom dodajte šećer da ih malo karamelizirate.

Zatim dodajte suhe grožđice i žličicu cimeta i dinstajte još desetak minuta. Prelijte preko nadjeva i ostavite u hladnjaku da se malo stisne (nekih 30 minuta). Prije služenja kao dekoraciju preko jabuka možete posipati listiće kokosa.

Ne možete odoljeti slatkišima? Niste vi krivi, stvar je u genetici:

1 / 7
torta, slatko, slatkiši, kolači (1)

Sanjali ste zmije? Pogledajte što to može značiti.

Korisno Ubola vas je pčela ili osa? Isprobajte prirodna rješenja kako biste smanjili bol i svrbež 'On glumi žrtvu' Nepoznati muškarac ju je stalno dodirivao, a njezina reakcija oduševila druge žene Ajoj... Ostala posramljena: UV svjetlo u noćnom klubu svima je pokazalo jedan detalj koji sigurno nije htjela otkriti...
Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb