Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promocija knjige

Kozlović – priča, prvi put u Hrvatskoj vinar je glavno lice

Gianfranco Kozlovic,portal
Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
07.06.2013.
u 11:41

Upravo je objavljena knjiga ''Kozlović – priča“, raskošna publikacija na nekih 120 stranica, u kojoj se slijedi duga obiteljska tradicija i razvojni put tog vinogradara i vinara.

Prvi put u Hrvatskoj glavni je lik jedne knjige – vinar! Potrudio se za to Gianfranco Kozlović iz Momjana, preciznije iz Valla ispod Momjana, jedan od najuspješnijih naših vinara. Upravo je objavljena knjiga ''Kozlović – priča“, raskošna publikacija na nekih 120 stranica, u kojoj se slijedi duga obiteljska tradicija i razvojni put tog vinogradara i vinara. 

Franco je, nastavivši stopama oca Armanda, postao jedan od predšasnika istarskog vinskog preporoda i utemeljitelja famozne Vinistre, da bi danas, nakon dva desetljeća uživao u komplimentima velebnoj, fantastično uređenoj novoj vinariji, posve u skladu sa svjetskim trendovima. Vinarija, otvorena lani pokraj starog podruma i obiteljske kuće, arhitektonsko je remek-djelo, posve uklopljena u okoliš, s najsuvremenijom opremom i tehnologijom. 

U poslu je i supruga Antonella, zadužena za tržište. Glavne su im sorte malvazija, teran i momjanski muškat. Uz vinograde uokolo rodne kuće, novi su na čuvenom položaju Santa Lucia, odakle dolaze i najbolja i najpoznatija vina Kozlovićevih. Okićena zvučnim međunarodnim odličjima, optočena su na promociji knjige u Dubravkinu putu u Tuškancu. Autor knjige je Zoran Leko, a obilja izvrsnih fotografija Sergio Gobbo. 

Knjigu (i obitelj Kozlović) predstavio je prof. Zvonimir Maković, koji je istaknuo važnu Kozlovićevu ulogu u stvaranju kulture vina u nas početkom 90-ih prošloga stoljeća.

>>Murtićev mozaik – jedinstveno obilježje Cossettovih boca vina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije