Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELIZABETA GOJAN

Kako se novinarka izvukla iz zamke koju joj je složilo Mrtvo more?

Elizabeta Gojan
31.10.2009.
u 11:28

Izrael je prokrstarila uzduž i poprijeko i posjetila ga već sedam puta, no najfascinantnije joj je njegovo slano i gusto Mrtvo more.

Elizabeta Gojan, novinarka vanjskopolitičke redakcije HTV-a prava je svjetska putnica. Izrael je prokrstarila uzduž i poprijeko i posjetila ga već sedam puta, no najfascinantnije joj je njegovo slano i gusto Mrtvo more.

– U njemu se nisam kupala već praktički plutala i čitala novine. No greška je bila ta što sam bila sama, i to ujutro kad nema puno ljudi, a čovjeku se nije samom lako uspraviti i iskoprcati iz te ledeno guste mase. Stoga sam morala čekati da netko naiđe i pomogne mi izravnati se, pa je moj savjet da se na to kupanje ide u paru – prisjetila se.

Neki drugi napuci onima koji u Izrael idu prvi put, kaže, nisu potrebni jer sve je turistički razrađeno pa se važna mjesta ne mogu promašiti. No kako su svuda dugi redovi, Elizabeta preporuča uvijek imati bočicu vode.

– Kad idem u stranu zemlju, prvo odem među ljude. U Izraelu sam posjetila kibuc gdje se još sve stvari stavljaju na hrpu i dijele, a mladim ljudima je to normalno i rado tamo žive. Slično je i s vojskom, ona je normalna stvar i stil života.

Stalno ste okruženi naoružanim ljudima pa osjećate da se nešto neugodno zbiva, no ja sam se osjećala sigurno jer sam se već navikla na te situacije – kaže Gojan.

Uputila nas je i na pogrešku u vezi sa Zidom plača koji se tamo zove Zapadni zid, a ovaj “plač” je, veli, umotvorina Zapada. I ima tu puno priča koje ovdje nisu našle svoje mjesto, ali drugom zgodom, jer kako Gojan kaže:

– U toj zemlji imaš dojam svetosti u kojoj se dešavalo nešto povijesno bitno i to će me uvijek vraćati Izraelu!

Ključne riječi

Komentara 4

OR
orisis
10:13 25.11.2009.

juro 100-ti.Umjesto da nasjedash na Palestinsku propagandu dojdi sam u Israel tei proputuj i provjeri sam kaj je istina....

SI
Sinatra
11:57 31.10.2009.

nisam sklon udaranju ispod pasa, ali ovaj članak je suviše velika provokacija. Naime, ne vjerujem da se gospođi Gojan (nomen est omen) inače lako uspreviti i iskoprcati iz zamke, imajući u vidu njen volumen. Moje je dobronamjerni savjet da poradi na svojoj težini...zdravlja radi, a i estetike.

Avatar jura-100
jura-100
12:55 31.10.2009.

\"čovjeku se nije samom lako uspraviti i iskoprcati iz te ledeno guste mase\" Pa sa ovom tonažom sigurno nije... Mogla bi se baviti i skokom u dalj, pa bi joj i to bilo teško... ili ritmičkom gimnastikom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije