Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona roštiljanja

Kako roštilj rade hrvatski grill-majstori

Kako roštilj rade hrvatski grill-majstori
Foto: VL
25.04.2019.
u 13:49

Za vas smo ispitali majstore iz RougeMarina, Tvornice pljeskavica Kosta i Kod Ruže

Praznik rada neslužbeno je i početak sezone roštiljanja. Kako to rade poznati roštilj-majstori, saznajte u nastavku.

Prije nego što ga oblikuju u ćevape ili pljeskavice, majstori roštilja iz Tvornice pljeskavica Kosta mljeveno meso obavezno posole i zalede. Trik je to koji dodatno omekšava strukturu, a kad ga meso oblikuju, pljeskavice i ćevape što prije bacaju na roštilj. Raditi ih unaprijed ne dolazi u obzir, a da znaju što govore, odaje činjenica da dnevno naprave i po 500 ćevapa iako u Tvornici pljeskavica Kosta postoji samo sedam stolova. Braća Stefan i Miodrag Stefanović tehniku leskovačkog roštilja učila su od oca Koste, a oni su jedni od trojice majstora roštilja koje smo pitali za savjete.

Svoje su recepte i tehnike pripreme otkrili i Marin Medak, koji je u Zagrebu postao popularan po svojim burgerima, ali i chef Dražen Čamić iz osječke krčme ‘’Kod Ruže’’, jedne od najpoznatijih kad je riječ o najboljem roštilju.

Detalje doznajte uz prilogu koji uz Večernji list dobivate na dar u nedjelju 28. travnja.

Osim tajni roštilj-majstora, pročitajte 5 savjeta za savršen roštilj i recepte za sočne ćevape, biftek sa žara, šiš-kebab od janjetine, pileća krilca marinirana u pivu… Pronaći ćete i upute za najfinije marinade, umake i priloge. Donosimo i nekoliko recepata za vegetarijanski roštilj, a saznati se može i što je bitno u pripremanju ribe ‘’na gradele’’.

U nedjelju 28. travnja uz Večernji list doznajte tajne najvećih znalaca i postanite grill-majstor!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije