Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Kajgana vam nikad ne ispadne kako treba? Moguće je da radite ove greške

Shutterstock
07.01.2024.
u 08:00

Iako se čini vrlo jednostavno, ponekad ni ovo jelo ne uspije svima

Kombinacija proteina i masti, jednostavna i brza priprema, hranjiv obrok i dugotrajan osjećaj sitosti - ovako najbolje možemo opisati jaja. U kojem god obliku ih pripremali, znajte da unosite kvalitetnu namirnicu. Priprema je zaista jednostavna, ali ponekad ni ovo jelo ljudima ne uspije. Moguće je da radite neku pogrešku, a da toga niste ni svjesni. Donosimo nekoliko savjeta i trikova kojima se trebate poslužiti ako želite da vam kajgana baš svaki put ispadne savršeno.

Koristite tavu od lijevanog željeza: Nikada nemojte koristiti ovakvu tavu kada pripremate kajganu. Jaja će se zalijepiti i nećete ih moći promiješati, a kamoli izvaditi iz na tanjur bez mučenja. Koristite tavu koja se ne lijepi i izbjegnite dugotrajno ribanje četkom za pranje suđa, prenosi Mashed.

VEZANI ČLANCI:



Pripremate kajganu na jakoj vatri: Jako su brzo gotova, ali ne bi ih trebalo pripremati na jakoj vatri. Nećete uštedjeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tavu na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Skuhat će se ravnomjerno.

Mutite jaja u tavi: Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tavu. Uzmite malu zdjelu ili tanjur, umutite ih vilicom ili pjenjačom, začinite i u tavu dodajte nakon što se zagrijala.

Ostavite ih u tavi predugo: Kada ste jednom isključili vatru, jaja nikako nemojte ostavljati još u tavi. Ona brzo mijenjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promijene. Kako biste izbjegli da budu suha i tvrda, izvadite ih iz tave odmah. Ako ih ne planirate odmah pojesti, obavezno prekrijte aluminijskom folijom.

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije