Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrošite kalorije

Još se niste odlučili na proljetno čišćenje? Evo zašto morate...

čišćenje, prozori, kućanski poslovi (1)
Thinkstock
25.03.2013.
u 16:25

Jeste li znali da pranjem prozora možete sagorjeti čak 167 kalorija? Treba li vam malo tjelovježbe, iskoristite kućanske poslove za tesanje linije...

Dulji dani natjeraju nas da dulje gledamo prašinu koja se tijekom zime skupila po kutevima, pa se često odlučujemo na veliko spremanje pred Uskrs. No osim čistoće doma (i pročišćavanja duha), tu je još nekoliko prednosti: troše se kalorije, a zračenjem posteljine i uklanjanjem prašine smanjuje se rizik od razvoja alergija...

Stoga, ako vam se ne da vježbati, preobucite se u trenirku i uzmite usisavač i krpu u ruke...

Usisavanje će vas natjerati da se stvarno pokrenete. Doduše potrošnja kalorija ovisi o veličini stana ili kuće, ali stručnjaci smatraju da možete napraviti i do 10 tisuća malih koraka, a time se riješiti 119 kalorija za pola sata. Nemate li usisavač pri ruci, poslužit će i metla, a metenje će vas olakšati za 136 kalorija za isto vrijeme.

Pranje poda mokrom krpom sagorjet će vam 153 kalorije, a namjeravate li ribati ili glancati podove sagorjet ćete i nešto više - u pola sata oko 187 kalorija.

Prozori kroz koje će uskoro uprijeti sunce blistat će se nakon pola sata a dok ih operete potrošit možete i 167 kalorija, piše Huffingtonpost.

Reorganizacija ormara i sklanjanje zimske odjeće isto može skinuti koji dekagram masti s vašeg trbuha govori, odnosno uzeti vam 85 kalorija u sat vremena.

A idealna zanimacija za cijeli vikend je...

Odlučite li se osježiti dom bojom možete sagorjeti 136 kalorija za pola sata, a znamo da se ličenje uvijek odulji. Morate li pritom pomaknuti namještaj računajte na dodatnih sto sprženih kalorija u 15 minuta...

Automobil također može poslužiti za vrlo dobru rekreativnu fizičku aktivnost (ne vožnju). Želite li limenog ljubimca osloboditi zimske prljavštine i nakupljene soli, zaobiđite autopraonicu i uhvatite se kante i spužve. Možete sagorjeti 153 kalorije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije