Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras u akciju!

Još jedan razlog zašto biste se trebali redovito seksati, pogotovo u srednjim godinama

seks
Foto: Thinkstock
18.05.2018.
u 11:15

Istraživači su u dvije godine analizirali podatke 6000 odraslih osoba u dobi od 50 godina i više, prateći sve o njima – od prehrane do navika spavanja

Parovi u srednjim godinama koji redovito prakticiraju spolne odnose imaju bolje rezultate u testovima pamćenja, pokazalo je to novo istraživanje provedeno u Engleskoj.

Istraživači su u dvije godine analizirali podatke 6000 odraslih osoba u dobi od 50 godina i više, prateći sve o njima – od prehrane do navika spavanja. Istraživanje je uključivalo i pitanje ''Koliko se često ljube, dodiruju i imaju spolne odnose'' te su uz to morali riješiti testove za pamćenje, piše Daily Mail.

Rezultati su pokazali kako su osobe koje su imale češći seks i bile su povezanije sa svojim partnerima bolje pamtile nedavne događaje. No to se s godinama smanjuje, tako da seks i pamćenje nije povezano kod starijih osoba.

Istraživači ipak zaključuju kako seks poboljšava memoriju jer stimulira rast neurona u hipotalamusu, dijelu mozga koji je zadužen za pamćenje.

10 seksualnih fantazija koje sve žene imaju, a srame se priznati!

seks
1/11

Komentara 2

BL
bljak007
12:56 18.05.2018.

Osim što nas V.L. kljuka sa srpskim novostima, sad nas želi kljukati i sexualnom edukaciom. Ako nemate ništa pametnije onda ugasite vašu stranicu, jer ste postali dno dna.

DU
Deleted user
14:25 18.05.2018.

Koja budaletina treba još jedan razlog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije