Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Jeste li isprobali 'trostruki užitak?' Evo recepta za, mnogima, najdraži desert....

Trostruki uživat kolač
Foto: Slatkisvijet.com
16.01.2017.
u 14:34

Ovaj odličan kremasti kolač mnogima je jedan od najdražih deserata! Fini biskvit s orasima, puno kreme, Petit keksi....

Ovo je mnogima jedan od najdražih recepata za desert. 

Fini biskvit s orasima, puno kreme, Petit keksi, samo su neki od razloga da slasno zagrizete u ovaj kolač čiji je recept objavljen na portalu Slatki svijet. 

Sastojci: 

BISKVIT S ORASIMA:

6 bjelanjaka

200 g šećera

150 g mljevenih oraha

2 žlice krušnih mrvica

2 žlice glatkog brašna

KREMA:

6 žumanjaka

200 g šećera

2 praška za puding s okusom vanilije

700 ml mlijeka

200 g margarina sobne temperature

100 g mliječne čokolade

ČOKOLADNA GLAZURA

150 g čokolade za kuhanje

2 žlice ulja

2 žlice vode

OSTALI SASTOJCI ZA NADJEV

Petite beurre keksi

mlijeko za namakanje keksa

malo ruma

Priprema

Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene orahe, krušne mrvice i brašno pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30x30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi do 180 °C.

Za pripremu kreme žumanjke izmiksajte sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žumanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Ohlađenu kremu izmiksajte s margarinom sobne temperature pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.
Ohlađeni biskvit premažite svijetlom kremom. Preko kreme posložite kekse namočene u mješavinu mlijeka i ruma. Kekse premažite čokoladnom kremom pa cijeli kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Kolač prije posluživanja dobro rashladite.

>>Ovaj jednostavan kolač postao je pravi hit na internetu. Evo zašto su svi poludjeli za 'magičnim kolačem'

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cika123
15:05 16.01.2017.

prekrasan kolač, radim ga godinama, samo što umjesto mlijeka i ruma kekse umačem u kavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije