Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jesen uz elegantna crvena Krauthaker vina

Krauthaker vina
Foto: Promo
1/3
28.10.2019.
u 14:51

Vina koja će savršeno upotpuniti jesenske večere i oduševiti i najzahtjevnije goste, stižu iz Vinarije Krauthaker, ponosne predstavnice vinarske tradicije kutjevačkog kraja

Iako su ove jesenske dane obilježile proljetne temperature, polako se pripremamo za pravu jesen, ispunjenu toplim bojama, zamamnim mirisima i punim okusima. Dolaskom hladnijih dana, zabave na terasama zamjenjujemo druženjem oko stola uz ukusnu hranu i kvalitetna vina.

Vina koja će savršeno upotpuniti jesenske večere i oduševiti i najzahtjevnije goste, stižu iz Vinarije Krauthaker, ponosne predstavnice vinarske tradicije kutjevačkog kraja. Radi se o vrhunskom vinu Krauthaker Merlot 2017 i vinu nastalom kombinacijom sorti Merlota i Cabernet Sauvignona - Krauthaker Mercs 2017.

Foto: Arena Hospitality Group

Krauthaker Merlot 2017 je moderno, višeslojno i dinamično vino, dobro iskazane voćnosti. Toplo je, čvrste kičme s dovoljno mesa, u ustima traje te ima dobar potencijal za odležavanje. Izgledom je privlačno te je u potpunom skladu sa sortom, tehnologijom i dobi vina. Boja je rubinska, lijepa, živa, jača, tamna, kompaktna i gotovo neprobojna. Nos je otvoren, miris traje i izražen je dobrim intenzitetom. Bouquet je obilježen slatkim začinima i čokoladom, posušenim biljem, mineralima, zrelim i ukuhanim domaćim tamno-crvenim i plavim bobičastim voćem te voćem s košticom. Ovo se vino idealno sljubljuje uz goveđe odreske s roštilja, pečenu patku ili gusku, razna pečenja, dugo pirjana mesa, jela od divljači te odležane i dobro dozrele tvrđe sireve.

Krauthaker Mercs 2017 je vino koje je osvojilo brojne nagrade na različitim državnim i regionalnim natjecanjima, a jedna od posebnih referenci je brončana medalja s najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina Decanter World Wine Awards 2018. godine. Harmonija sorti Merlot i Cabernet sauvignon, dala je višeslojno i dinamično vino, izazovnog i intenzivnog mirisa, uz iskazanu voćnost i herbalne note. Na nepcu je savršeno svježe i voćno uz produženi retro okus.

Foto: Arena Hospitality Group

Ekološki uzgoj i osluškivanje prirode samo su neke od karakteristika Krauthaker podruma. Kako bi se vratili starim tehnikama proizvodnje, poslovi obrade zemlje i vinove loze, u određenim se vinogradima obavljaju kao nekada – s konjima. Zbog iznimno pogodnih klimatskih uvjeta dozrijevaju vina svih berbi, od kasne berbe do izbornih berbi prosušenih bobica. Ljubav prema vinima i kutjevačkom vinogorju, Vlado Krauthaker je prenio svojoj kćeri Martini Krauthaker Grgić, koja je danas glavna enologinja vinarije. Ona temeljnu filozofiju vinarije uspješno nadograđuje osobnim pečatom: „U našoj se vinariji redovito eksperimentira i to je nužno. Uvijek se traži nešto novo, nešto bolje, nešto posebnije. Nastavljamo kombinirati nove tehnologije i tradicijske vrijednosti, a naša su vina na tržištu prepoznatljiva i dobro prihvaćena. Najveći nam je izazov biti svoj i drugačiji.“, ističe Martina Krauthaker Grgić.

Krauthaker vina već godinama su sinonim za vrhunsku kvalitetu i ljubav prema vinima. Uživajte u jesenskim aromama Slavonije uz puna i topla vina Krauthaker Merlot 2017 i Krauthaker Mercs 2017.

Više na: www.krauthaker.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije