Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Je li bolje uključivati perilicu suđa kada je sasvim puna ili poluprazna?

Pet korisnik savjeta pomoći će vam da produljite trajanje perilice.
10. svibnja 2020. u 07:00 2 komentara 13794 prikaza
Foto: shutterstock

Prva stvar na koju treba paziti je ta da perilicu uključite tek onda kada je potpuno puna. Osim što troši puno vode, ne smijete ju pustiti da radi uzaludno iz tehničkih razloga. Dakle, nekoliko tanjura i šalica treba oprati na ruke ili pričekati da se perilica napuni. 

Previše praška za pranje
Ako za pranje koristite prašak koji morate sami dozirati, budite oprezni i ne koristite ga previše. Dovoljno je staviti tek žlicu, ne mora odjeljak za prašak biti potpuno pun. S tabletama već ne možete pogriješiti.

Zamjena crijeva
Svakih pet godina trebalo bi promijeniti crijevo na perilici jer se u njima može stvoriti kamenac koji utječe na njezin rad. 

Koliko muškarci sudjeluju u kućanskim poslovima?

Pranje suđa prije perilice
Prije nego stavite posuđe u perilicu, kratko ga isperite pod vodom kako biste uklonili ostatke jela, koji bi se mogli sakupljati na dnu perilice te tamo stvarati plijesan, a s vremenom i neugodne mirise. 

Maknuti vosak s čaša od mirisnih svijeća
Želite sačuvati lijepu čašu u kojoj je bila svijeća jednom kada potpuno izgori? Prije nego je stavite u perilicu posuđa, obavezno uklonite sve ostatke voska. Ako se vosak rastopi u perilici, doći će do filtera i crijeva, a tamo će se ponovno stvrdnuti. Najbolje bi bilo dobro postrugati ostatke voska te čašu napuniti kipućom vodom i ostaviti da kratko odstoji, kako bi se vosak otopio i lako očistio. Tek nakon toga možete je staviti u perilicu.

Korisno Ovo su najčešće greške koje ljudi rade sa sredstvima za čišćenje Korisno Otkrila jednostavan način za čišćenje stakla: Jeftino je i gotovi ste za par minuta Vrlo jednostavno Otkrio super trik za čišćenje mrlja na pegli koje mogu uništiti odjeću: 'Stvarno radi!'
mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • juretic.milan:

    Još samo ne piše da ju jednom godišnje treba osjeveriti, poput topničkog naoružanja.

  • Avatar DorothyAL84
    DorothyAL84:

    ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m