Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genetika

Je li alkoholizam nasljedan?

alkohol, gin tonic, berlin, bar
Foto: DPA/PIXSELL
15.02.2014.
u 13:58

Istraživanja pokazuju da djeca roditelja alkoholičara imaju 86% veću šansu da to i sama postanu od djece čiji roditelji nemaju problema sa zavirivanjem u čašicu...

Istraživanja pokazuju da djeca roditelja alkoholičara imaju 86% veću šansu da to i sama postanu od djece čiji roditelji nemaju problema sa zavirivanjem u čašicu. Jedan od faktora pojave ovakvog tipa ovisnosti možda je i genetika.

Istraživanja su pokazala kako su alkoholičari, kao i njihova djeca, manje osjetljivi na intoksikaciju alkoholom, a njihovo pijanstvo kraće traje. Ipak, stručnjaci ističu da osim biokemijskih uvjeta ne treba zanemariti ni utjecaj naučenog ponašanja. Pobijedite gene tako da promijenite svoje ponašanje i ne "rješavajte" probleme alkoholom.

>>Maloljetnički alkoholizam raširen i zbog neznanja roditelja

Komentara 2

DU
Deleted user
08:53 16.02.2014.

Mislim daa to mije istina. Ne pijem 30 godina, ne pušim 4 godine. U porodici zagoraca dgje su svi manje više bili alkoholičari, i kao takvi poumirali.

LI
liliZG
10:20 17.02.2014.

jedna naša doktorica bi se na to nasmijala i rekla , da ne naslijeđuješ bolest već sklonost nekoj bolesti, ....a kad bolje razmisliš to ti dođe isto....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije