Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijest u objektivu

Između 80 fotografija: Monica Antolović laureat FotoGiostre

giostra
monica antolovic
27.09.2012.
u 16:29

Elio Štifanić, u ulozi nemilosrdnog kanonika, model i inspiracija Monice Antolović na nagrađenoj fotografiji

Porečki praznik baroka dobio je laureata u novovjekovnom izdanju – fotografskom natječaju FotoGiostra. Monica Antolović autorica je fotografije koja je dobila najveće ocjene deveteročlanog žirija koji je ocjenjivao čak 80 fotografija osamnaestero autora iz Hrvatske i inozemstva. Drugo mjesto osvojio je Marino Matošević, a treće Neven Gerenčir. Natječaj je organizirao Fotoklub Poreč, a okupio je amatere i profesionalce, koji su se natjecali ravnopravno. O izboru najboljih fotografija odlučivao je deveteročlani žiri koji su činili profesionalni fotografi Sanja Lydia Kulušić, Marina Filipović Marinshe, Ana Lorencin, Ante Gašpar, Veri Veroza, Goran Jović, Dalibor Talajić, Kristian Macinić te predstavnica festivala Elena Uljančić-Vekić.

Na natječaj je pristiglo ukupno 80 fotografija osamnaestero autora, a osim iz Hrvatske, natjecali su se i fotografi iz drugih europskih država. Tema natječaja bili su motivi vezani uz Giostru. U potrazi za savršenom fotografijom s Giostre fotografi su, osim praćenja festivalskog programa, na raspolaganju imali i modele iz Društva prijatelja Giostre, koji su spremno pozirali na više lokacija u porečkoj starogradskoj jezgri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije