Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura na Sajmu

Iustitia vodi kroz Poreč gledatelje u interaktivnoj predstavi

inspirit
Foto: nnn
1/3
20.09.2012.
u 16:36

Glumci su članovi Društva prijatelja Giostre, redom amateri i entuzijasti okupljeni oko inicijative očuvanja i oživljavanja povijesti svoga grada. Projekt uime Istarske županije predstavlja njegova kreatorica i voditeljica Manuela Hrvatin

Istra Inspirit, najveći dosad osmišljeni i uspješno proveden kulturno-turistički projekt koji idućeg tjedan završava trećim krugom predstava u devet istarskih gradova, stigao je i do Zagreba. Na Sajmu županija predstavljeni su ulomci iz dosad održanih predstava od Savudrije i Medulina do Rovinja, Pazina, Buzeta, Labina i najposjećenije te najopširnije predstave porečke amaterske družine Iustitia.

Godine 1699., ozloglašeni razbojnik Domenico Furlan uništio je svetohranište porečke bazilike okravši zlato i srebro kojim je bilo ukrašeno. Nakon što je na suđenju proglašen krivim za taj nezapamćeni zločin, pogubljen je, a pučka proslava izvršenja pravde prerasta u baroknu zabavu. Glumci su članovi Društva prijatelja Giostre, svi redom amateri i entuzijasti okupljeni oko inicijative očuvanja i oživljavanja prebogate povijesti svoga grada.

Projekt uime Istarske županije predstavlja njegova kreatorica i voditeljica Manuela Hrvatin. Istra Inspirit predstavljen je u paviljonu 9, gdje 20 hrvatskih županija prikazuje nematerijalnu baštinu kroz stare zanate, folklor, tradicijske običaje, turističku ponudu te prehrambene i druge proizvode nadahnute baštinom.

Istra Inspirit ovaj vikend predstavit će se na Weekend Media Festivalu, najvećem regionalnom festivalu komunikacija koji će se održati od 20. do 23. rujna u prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije