Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Isprobali smo bučine „medenjake“ – donosimo brz i jednostavan recept

U srijedu 20. listopada uz Večernji list na dar pronađite Jesensku kuharicu s mnoštvom recepata za slana i slatka sezonska jela.
18. listopada 2021. u 16:49 4628 prikaza
Jesenska kuharica

Kesteni, bundeva, žir? Koja god asocijacija vam prva padne na pamet kad pomislite na kuhanje i jesen, naša kuharica ju ima!

Nama je ipak najdraža jesenska namirnica bundeva, a za vas smo u Jesenskoj kuharici zajedno sa blogericom i domaćicom Sanjom pripremili brojne recepte bilo slatke ili slane. Isprobajte male palačinke od bundeve sa slanom karamelom ili pak brownie s bundevom i sirom. Za ljubitelje slanih bučinih varijanti donosimo recept za rižoto od bundeve.

S nama isprobajte i recept za bučine „medenjake“ kojima će vaš dom zagrnuti jesenskim mirisima.

SASTOJCI:
130 g brašna po izboru
1 žličica praška za pecivo (obični ili za medenjake)
1 žličica cimeta ili začina za medenjake
možete nadodati i malo klinčića ili đumbira
prstohvat soli
100 g usitnjenih orašastih plodova
1 veliko jaje
130 g šećera može i smeđi i obični
60 ml ulja
150 g pirea od bundeve
130 g šećera može i smeđi i obični

Bundevu ogulite, narežite na kockice ili naribajte na ploškice i stavite kuhati 10-15 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga. U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, u drugoj posudi umutite jaje sa šećerom dok se šećer ne počne topiti i smjesa bude gusta. Zatim dodajte ulje i pire od bundeve, pa sve zajedno izmutite. Dodajte suhe sastojke i mutite dok se svi sastojci ne spoje. Na papir za pečenje ove medenjake bez meda vadite malom žličicom. Kako bi bili višlji i ljepši, tavite jednu malu žličicu smjese na papir pa na nju još jednu žličicu. Pecite ih oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

U Večernjakovoj jesenskoj kuharici pronađite i savjete nutricionista o jelima koje je najbolje jesti jeseni. Isprobajte recepte profesionalnog kuhara Danijela Petrića, slastice Sandre Jadek i puno više.

Prelistajte ju! Nećete ostati samo na tome.

Jesensku kuharicu potražite na dar uz Večernji list u srijedu 20. listopada.

Tvrtka Orqa iz Osijeka
USPJEŠNI IT PODUZETNICI
Trojica Hrvata od hobija došli do vodeće pozicije u svijetu, evo kako im je to uspjelo
Hrvatski Telekom
BUDITE OPREZNI
Istraživanje iz Hrvatske: Ovo su najopasnija ponašanja mladih na internetu o kojima se rijetko priča