Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

Isprobajte recept Ane Grgić: Mlada janjetina, ratatouille

Janjetina
Foto: Ana Grgić, Esplanade
19.03.2017.
u 11:43

Sastojci su navedeni za jelo za četiri osobe

Janjetina

⋅ 2 kg janjeće koljenice

⋅ limun

⋅ ružmarin

⋅ timijan

⋅ metvica

⋅ češnjak

⋅ maslinovo ulje

Janjetinu premažite uljem i začinima (češnjakom, limunom, svježim ružmarinom, majčinom dušicom i metvicom), potom stavite da odstoji preko noći ili na nekoliko sati. Stavite u lim za pečenje, čvrsto pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180

stupnjeva 90 minuta. U međuvremenu pripremite ratatouille.

Skinite foliju, ako je meso mekano, stavite na janjetinu nekoliko kockica maslaca i nastavite peći bez folije 15-ak minuta kako bi meso dobilo lijepu zlatnu boju. 

Ratatouille

⋅ 1 patlidžan

⋅ 1 tikvica

⋅ 1 glavica luka

⋅ 1 crvena paprika

⋅ 1 žuta paprika

⋅ ½ kg rajčica

⋅ ½ kg rajčica za umak

⋅ 2 češnja češnjaka

⋅ timijan

⋅ ružmarin

⋅ sol

⋅ papar

⋅ maslinovo ulje

Povrće operite, odrežite peteljke, a potom narežite na jednake tanke ploške. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, prepržite na maslinovu ulju te dodajte usitnjenu i oguljenu rajčicu za umak. Dodajte sol, papar, timijan te pirjajte 15-ak minuta. Umak od rajčice prebacite u posudu za pečenje te na njega u krug rasporedite ploške povrća. Začinite maslinovim uljem i dodajte začine, poklopite poklopcem ili folijom te pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Maknite poklopac ili foliju te vratite u pećnicu na 20-ak minuta da povrće dobije zlatnu boju.

Dobro je znati

⋅ Ratatouille dolazi iz francuske Provanse. Ovaj poznati zdravi proljetni specijalitet može se pripremati kao glavno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.

⋅ Koristite li svježe domaće proljetno povrće i svježe ubrano začinsko bilje, jelo će biti punijeg okusa.

⋅ Patlidžan možete posoliti i pustiti da odstoji pa potom oprati da se ukloni njegova gorčina.

⋅ Rajčice možete preliti vrućom vodom kako biste ih lakše ogulili.

>>Donosimo recept: Jabuke s orasima, karamel, chantilly od vanilije

>>Chef Ana Grgić imala je čast uz dvije vrhunske chefice pripremati jela na proslavi Dana žena u luksuznom hotelu u Marseilleu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije