Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Isprobajte falafel od boba, snack koji je osvojio sve posjetitelje Staropramen Piknika

Staropramen Piknik
24.05.2022.
u 09:09

Ljubiteljima Staropramen piva, obožavateljima slasnih street food specijaliteta i onima koji najviše vole opuštena druženja uz akustične koncerte jasno je da se dvotjedno druženje na travi uz dekice, jastuke, lampice i piknik košare, ne smije propustiti!

Ipak, Staropramen Piknik koji svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja, ove je godine gurmane osvojio inovativnim i posebnim jelovnikom – što za ljubitelje dobrog mesa što za vegetarijance ili one koji su spremni isprobavati nove, egzotične okuse.

Osim uređenja, dekoracija i detalja, Piknik koji je ove godine osvanuo na novoj lokaciji u Rougemarin Parku, privukao je ljubitelje hladnog Staropramen piva i zalogaja koji ga sjajno prate. Još dva dana i vi stignete isprobati najbolje recepte s potpisom chefa Marina Medaka. Burgeri u pecivu od batata i nekoliko varijanti sicilijanske pizze pokazali su se kao veliki hit no falafel od boba odnosi pobjedu kao najbolja zdrava fast food opcija. Najpoznatijeg zagrebačkog kuhara odlučili smo pitati za recept, a sada ćemo ga i podijeliti s vama!

Za 5 porcija, trebat ćete:

  • 500g sirovi slanutak
  • 170g maslinovo ulje
  • 10g kumin
  • 80g mladi bob
  • 15g sol
  • 7g papar
  • 150g mrkva
  • 200g rižino brašno

Slanutak preko noći ostavite u vodi. Sljedeći dan izvadite iz vode i cijedite ga nekoliko sati, a ponekad ga možete malo okrenuti u cjedilu i višak vode obrisati ubrusom. Suhi slanutak stavite u blender skupa s ostalim sastojcima osim maslinovog ulja. Ako moćete oblikovati falafel bez da se raspada, smjesa je dobra. Ugrijte ulje i stavite peći. Kad falafeli pozlatne, gotovi su.

Bezmesne okruglice falafel čiji je glavni sastojak slanutak ili bob izmislili su egipatski beduini, a s vremenom su postale rasprostranjene diljem svijeta kao dio brze hrane. Lako se priprema i i u cijelosti može zamijeniti glavni obrok jer obiluje povrćem, a nazivaju ih najzdravijim fast foodom. U hrskavom somunu, kakav je poslužen na Staropramen Pikniku vjerojatno će vam se najviše svidjeti no slobodno ga jedete i na salatu, kao dodatak riži ili u nekoj sličnoj laganijoj varijanti.

Trenutno najinstagramičnija lokacija u Zagrebu, Staropramen Piknik stignete posjetiti do 25. svibnja i uživati u lounge zonama među krošnjama zelenila.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije