Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majstori zanata

Hrvatska dobiva 22 kulinarska akademika

kuhari
Foto: Tanja Božić/VLM
1/3
10.12.2010.
u 09:00

Dani hrvatskog kulinarstva održavaju se radi promocije domaćih majstora, namirnica i jela koja su dio baštine

Državno prvenstvo kuhara u Opatiji dat će u nedjelju ovogodišnjega državnog prvaka. Osam kuhara borit će se za titulu prvaka države, a ukupno 50 kuhara natjecat će se u 11 kategorija i pripremiti više od 200 različitih vrsta jela. Svečani ručak nakon proglašenja pripremit će prošlogodišnja prvakinja države Nikolina Lončar.  

Hrvatski kuharski savez imenovat će 22 hrvatska kulinarska akademika koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili struku. To su: Marijan Hornung, Ante Ivić, Stevo Karapandža, Vlado Katanec, Mario Licul, Ferdo Odak, Ljudevit Sabo, Slavko Večerić, Vladimir Balent, Viljam Cvek, Anton Čehić, Branko Čukelj, Gostimir Dragić, Stanko Erceg, Zdravko Kalabrić, Božo Lučić, Dragica Lukin, Branko Ognjenović, Frane Papić, Branko Žufika, Danica Trbušić i Damir Crleni.  

Dani hrvatskog kulinarstva središnja su kulinarska manifestacija i najvažnije nacionalno kuharsko i slastičarsko natjecanje. Ove godine održao se peti Kamelija kup i drugo Državno prvenstvo slastičara.

Dani hrvatskog kulinarstva održavaju se radi promocije domaćih kulinarskih majstora, namirnica iz našeg podneblja te jela hrvatske kulinarske baštine.

 Želja im je, poručuju iz Kuharskog saveza, popularizirati kuharsku i slastičarsku struku te potvrditi njezinu vrijednost u razvoju turističke ponude naše zemlje.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:02 10.12.2010.

I sto sad? I dalje ce praviti italijansku, austrijsku, madjarsku i tursku hranu i bit ce uvjereni da je to hrvatsko .... PLJUC!

NE
newform1
22:46 11.12.2010.

Tito, ajd ti lijepo spavat u svoj krevetac na Dedinju!

LU
lutomirski
10:56 12.12.2010.

Hrvatska mora propasti, ,jer je ona zaboravila da napravi produkciju da bi mogla radna mjesta stvarati i izvoziti. To zahvalite ovoj vladi, nece se niti sada nista promjeniti. Sad ce vas malo zabavljati o Sanaderu i tako ce vrijeme opet proci. Za 2011 opet 5 miliardi novih dugova i opet 50-70 tisuca novih nezaposlenih !!! Preporucujem mladima i studiranima da si polako traze radno mjesto u inozemstvu jer u Hrvatskoj dugorocno nemaju sansu za normalni zivot !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije