Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pozornost!

Hodati kao pingvin ili riskirati pad na zaleđenim ulicama? Nijedno! Ovaj trik će vas 'spasiti'

Hodanje po snijegu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
05.01.2016.
u 14:09

Kako ne biste i vi ove dane završili s uganućem zgloba ili čak lomom neke kosti kao posljedice pada na zaleđenom nogostupu, evo rješenja.

Snježne radosti ovih dana razveselile su mnoge, posebice one najmlađe, ali istodobno snježni pokrivač nekima je prava muka. 

Kako ne biste i vi ove dane završili s uganućem zgloba ili čak lomom neke kosti kao posljedice pada na zaleđenom nogostupu, evo rješenja. 

Profesionalni trkač po ledu Dhani Oks iz Kanade podijelio je savjete kako ostati na nogama na zaleđenim površinama. 

1. Imajte dobre cipele s gumenim potplatama i ripnama.

2. Ostanite na prstima. Prebacite težinu tijela prema naprijed, a ne prema natrag. To je najbolji trik za održavanje ravnoteže. Najgore što možete napraviti hodajući po zaleđenim površinama jest stajati punom petom na sklisku površinu. U takvom položaju noga će najizglednije kliznuti prema naprijed i vama osigurati "dobar i čvrst" pad. 

3. Nemojte gledati u zaslon vašeg mobitela ili usmjeriti pozornost na okolinu. Gledajte ispred sebe i pazite kuda hodate. Dok ste usredotočeni na vaše korake, postoji najmanja mogućnost pada i lomova. 

I ne  zaboravite, nemojte se naginjati unatrag dok hodate zaleđenim površinama, nagnite se lagano naprijed, čak i hodajte lagano na prstima, poručuje Oks. 

 

>>Odličan trik za zaleđena stakla: Bez struganja otopite led u nekoliko sekundi

Komentara 16

Avatar JUGONOSTALGIČAR
JUGONOSTALGIČAR
14:50 05.01.2016.

Ulice i trotoari su odlicno ocisceni, samo se to trenutno zbog snega i leda ne vidi.

DU
Deleted user
15:56 05.01.2016.

Na obuću navući stare čarape .

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
14:19 05.01.2016.

da da - odite u Timberland i kupite opanke za iljadu ipo kuna. Najbolje je bit doma i ležat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije