Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puna usta hvale

Herald Sun: Ovaj hrvatski otok najbolji je za odmor, a pizza je ukusnija nego u Italiji

Vela Luka
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
10.10.2014.
u 11:14

Južna Europa vrvi turistima u ovo doba godine. Mediteran je kao pčelinjak, posebice na jugu Francuske, Italije ili na grčkim otocima. A tu je i mjesto Račišće, opisuje australski novinar

Novinar australskog Herald Suna, Greg Stolz, krenuo je u potragu za predivnim lokacijama za odmor gdje vam turisti ne "skaču po glavi". 

U istraživanje, koje je trajalo 6 tjedana, uputio se s obitelji. Obišao je nekoliko europskih destinacija, među njima i otok Korčulu koju je okarakterizirao kao "mini verziju Dubrovnika bez previše ljudi". Nakon kraćeg boravka u gradu Korčuli, Stolz je posjetio i Račišće – naselje i istoimenu uvalu na obali otoka udaljenu 12 kilometara od gradske jezgre, koje je oduševilo ovog australskog novinara te je Korčulu proglasio najboljim otokom za godišnji odmor u Europi.

"Južna Europa vrvi turistima u ovo doba godine. Mediteran je kao pčelinjak, posebice na jugu Francuske, Italije ili na grčkim otocima. A tu je i mjesto Račišće, smješteno na Korčuli, jednom od 1185 otoka u Hrvatskoj. Račišće je rijetki dragulj za odmor dok sve vrvi turistima". Tim je riječima prenio svoje dojmove s putovanja svojim čitateljima.

Oduševljen ljepotom hrvatske obale, Stolz je istaknuo i da su cijene prihvatljive, a "pizza je ukusnija i jeftinija", nego u Italiji. Na Korčuli je sa suprugom i sinom boravio sedam dana u apartmanu s, kako je napisao, pogledom koji oduzima dah.

>>TOP projekti hrvatskog kreativnog i inovativnog turizma u 2014. godini

>>Evo što su strani turisti o Splitu napisali na TripAdvisoru

Komentara 37

AN
Android
12:01 10.10.2014.

Talijanska pizza je sasvim prosječna. Naša je na samom vrhu.

SV
SvinjetinaMujo
11:49 10.10.2014.

Dalmacija i Dalmatinski otoci i jesu najbolje što u Hrvatskoj postoji

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
19:57 10.10.2014.

Italija je dugačka, a pizza je u svakoj regiji drugačija...ni meni se ne sviđa debela pizza kakvu uglavnom rade u Napulju, nego tanka i hrskava kakvu imaju u Rimu...a i svaki restoran i pizzerija je priča ta sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije