Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Gosti koji dođu na odmor za Uskrs dobit će besplatan doručak

turizam
Arhiv VL
24.03.2010.
u 15:40

Gosti će dobiti doručak, soba će im biti pospremljena i bit će usluženi kako su početkom sezone na našoj obali i navikli. Obustave rada zaposlenih u hotelima, naime, neće biti.

Turisti koji se uskrsne blagdane spremaju provesti na Jadranu dobit će doručak, soba će im biti pospremljena i bit će usluženi kako su početkom sezone na našoj obali to i navikli. Obustave rada zaposlenih u hotelima, naime, neće biti, usprkos prijašnjim najavama predstavnika Sindikata turizma.

Jadranski domaćini inače za Uskrs očekuju između 50.000 i 60.000 gostiju. Otvoreno je oko 130 hotela, a lani je za uskrsne blagdane vrata otvorilo oko 150 hotela. Najave su nešto slabije nego za lanjski Uskrs, koji je, istina, padao pogodnije, tjedan kasnije nego ove godine, a konačna brojka ovisit će i o tome kakvo će biti vrijeme. Iako je goste za Uskrs mimoišla neugodnost da ih nema tko poslužiti, mogućnost štrajka u jadranskim hotelima nije prekrižena.

– Obustavu smo samo odgodili budući da nismo završili pregovore s poslodavcima u turizmu. Neplanirano su se otegli, a o njihovu ishodu ovisit će hoće li, kada i kakvog štrajka biti – poručuje Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma.

– U svakom slučaju, bude li štrajka, to neće biti kad su hoteli zatvoreni ili prazni, nego kad u njima bude gostiju. U suprotnom, radili bi u korist poslodavaca, a ne naših radnika.

Sami pregovori, pak, ne teku glatko. Poslodavci pokušavaju ishoditi kresanje većine postojećih prava zaposlenih. Sindikalni predstavnici, po logici stvari, čine sve dopušteno da se to ne dogodi.

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
09:25 25.03.2010.

Ajmo sindikati,sada ili nikada.Tako bih se moglo reći za naše sindikate koji štrajkaju i izlaze na ceste onda kada to nije vrijeme.Naravno,ako želiš nekom nanijeti veći bol udri ga po glavi.Izgleda da nam trebaju nove teme,jer tržnica,kamioni i ostalo treba da nestanu sa scene.Bravo Slavko,Vojko i Komadina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije