Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo i slatko

FOTO RECEPT Šareni muffini s brusnicom i ukusnim krem-sirom

muffin (1)
Foto: Ljuljana Bilokapić
1/4
23.11.2012.
u 12:00

Pišite nam i šaljite svoje recepte i fotografije! Javite nam se na broj 0800 85 85 ili pišite na kuhinja@vecernji.net

– Muffini, kolači koji ne iziskuju puno truda, uvijek su zbog primamljiva oblika iznenađenje, bez obzira na izdanje. Od najjednostavnijih do onih s čokoladnim mrvicama, premazanih kremom, s voćem ili srcem od pudinga...

Muffini imaju svoja slana i slatka lica, mogu poslužiti kao užina i mogu, što je teško izvedivo u domovima sladokusaca, potrajati nekoliko dana, posebno ako ih čuvate pod staklenim zvonom u kojem se neće presušiti.

Pripazite da ih ne pokrijete prerano kako se ne bi uparili i postali gumasti.

Naša čitateljica Ljiljana Bilokapić iz Bilja poslala nam je svoj recept za muffine koji je obogatile sasvim novim i neočekivanim sastojkom – svježim krem-sirom. Da bi kolačići bili šareni, osvježila ih je brusnicama. Razmišljala je, kaže, o grožđicama, no kako je recept prilagođen djeci, a grožđice je dobro natopiti u rumu, odlučila se za kiselkaste brusnice.

Kako bi unuke dodatno razveselila, odabrala je šarene tuljce u koje ulijeva smjesu pa najmlađi, osim što se kod bake Ljljane najedu kolača, odlaze ruku punih šarenih slastica.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
Lavica7
18:28 23.11.2012.

Dobri stari recepti nasih baka...muffin...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije