Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ PRVE RUKE

Elegantni liker od ruže Combier Creme de Pamplemousse rose

liker
18.04.2015.
u 18:23

Slastičar Jean-Baptiste Combier napravio je revoluciju u svjetu likera

         Dok ga jedni obožavaju, drugi misle da je ženskast i precijenjen, no miris ruže stoljećima je bio i ostao sinonim elegancije, raskoši, zavodljivosti... Osim u pomadama i parfemima našao se i u likerima, poput Combier Creme de Pamplemousse rose. Priču o tome kako su opojnu esenciju ruže pretočili u jedinstveni liker znaju u obitelji Combier gdje je ta “povijest” ruže započela prije gotovo dva stoljeća. U kući na broju 48 Rue Beaurepaire, u slikovitom selu Saumur, 200 km jugozapadno od Pariza u samom srcu francuske povijesne doline Loire. Lokalni slastičar Jean-Baptiste Combier i njegova supruga radeći u kuhinji na novim slasticama drznuli su se za ono doba napraviti nešto revolucionarno. Esenciju namijenjenu kozmetici pretočili su u sjajan liker. Okus koji su dobili bio je doista originalan. Prirodna ulja iz ručno skupljanih latica ruža ekstrahiraju se maceracijom tijekom vremena, a nakon toga slijedi destilacija prema stogodišnjim recepturama u starim bakrenim kotlovima. Samo srce esencije ne dobiva se u prvoj nego u drugoj i trećoj destilaciji. Combier Creme de Pamplemousse rose donosi arome ruže i miris potpurija čokolade i vrhnja.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije