Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost u Eurovrtu

Eko proizvodnja iz vlastitog staklenika

Povrće
Foto: Shutterstock
22.11.2017.
u 10:46

Od ove jeseni Eurovrt ima u svojoj ponudi i staklenike raznih dimenzija ovisno o vašim zahtjevima i potrebama.

Povrće iz vlastitog uzgoja – zdravlje, korist, užitak na dohvat ruke, znate što jedete, berete povrće kada Vam zatreba od ranog proljeća do kasne jeseni. Ako već imate slobodnog prostora u vrtu ili u dvorištu na Vama je samo da odaberete veličinu i izvedbu staklenika.

Tri modela Hobby, Variant, Primus u razim varijantama i dimenzijama zadovoljiti će i najzahtjevnije od Vas zaljubljenika u zdravo i prirodno. Mogučnosti su velike, osim proizvodnje povrća na tlu površina staklenika i njegova konstrukcija može biti korištena za instalaciju polica i stolova za uzgoj biljaka i rasad. Što im pružimo više svijetla uz kvalitetno sjeme i vrtnu zemlju, bolje će rasti i razvijati se i dati svoj puni potencijal. Osim povrća i rasadnog materijala moguće je uzgajati cvijeće i začinsko i aromatično bilje.

Prednosti su što vam je staklenik na dohvat ruke u vlastitom dvorištu ili vrtu. Kvaliteta je nepobitna, profili staklenika su od vruće pocinčanog lima debljine 1 do1,5mm, sav spojni materijal za montažu je galvanski pocinčan, konstrukcija može biti tretirana praškastom bojom radi produljenja vijeka trajanja konstrukcije naravno po vašoj želji, mogučnost staklenog pokrova debljine 4mm ili polikarbonata debljine 4 ili 6 mm koji ima odlične karakteristike. Najkvalitetnije provjetravanje osiguravaju krovni prozori zajedno sa bočnim prozorima. Krovni prozori imaju mogučnost automatskog otvaranja pomoču glicerina u cilindru, koji ima karakteristike da se širi kod promjene temperature te tako automatski otvara krovne prozore i regulira temperaturu u stakleniku.

Prednosti vašeg vlastitog staklenika su u tome što možete imati sviježe povrće kada Vi to poželite i dostupno Vam je odmah jer se staklenik nalazi u Vašoj neposrednoj blizini. Kvaliteta tako uzgojenog povrća je nemjerljiva sa tržišnim proizvodima jer ovdje Vi kontrolirate uzgoj. Tako da već od iduće sezone možete imati vlastito eko povrće, za savjete u proizvodnji možete upitati našeg agronoma.

Proizvodnja staklenika je u proizvodnji i primjeni više od 25 godina. Staklenici Hobby, Variant i Primus - konstrukcije staklenika jamče visoku kvalitetu i čvrstoču staklenika, posebno staklo s učinkom disperzije svijetla koje se koristi za izradu staklenika stvara savršene uvjete za vaše biljke i štiti ih od prejake hladnoče i sunčevih zraka. Zahvaljujući gumenoj brtvi u okviru , krovna stakla će izdržati nepovoljne vremenske uvjete i utjecaj tuče. Jamstvo protiv hrđanja konstrukcije je 10 godina. Pri zaštiti konstrukcije s zapečenim praškastim lakom produljuje se vijek staklenika i do 50 godina. Široka ponuda dopunske i dodatne opreme pruža korisniku udoban rad prilikom uzgoja povrtnih kultura. Tehničke mogučnosti su neograničene, svaki od modela se može produžiti ubacivanjem modula, još jednog takozvanog rebra staklenika a broj modula nije ograničen. Također masivna konstukcija može biti korištena za instalaciju polica i stolova za uzgoj uz kvalitetno sjeme i vrtnu zemlju.

Vruće pocinčana konstrukcija ima 2-3 puta veću čvrstoću od većine aluminijskih staklenika na tržištu. Staklenik je vrlo jednostavno i lagano montirati po vašoj želji na pripremljeno mjesto prema uputama prodavatelja, a montažu istog za vas može odraditi stručno osoblje Eurovrta. Staklenici se mogu postaviti na betonirane temelje ili temeljne stope, odnosno na betonske elemente. Ne želite ili ne možete imati betonirane temelje? Za tipsku seriju H7 nudimo i temeljne okvire s pilotima koji mogu pouzdano zamijeniti osnovne betonske temelje. Za pilote osnovnog okvira dovoljno je samo iskopati rupe prema planovima i betonirati betonske stope ili postaviti betonske elemente na niveliranu podlogu za okvir staklenika, prostor među njima može se napuniti plastičnim punjenjem koje možete kupiti kasnije.

Za ubrzani proljetni rast povrća i sadnica i ljetni uzgoj manjih biljaka u ponudi imamo i klijališta. Masivna struktura pocinčana vrućim postupkom, osigurava visoku čvrstoću proizvoda. Kao pokrov možete primijeniti polikarbonat s komorama debljine 4 mm. Stoga su manja klijališta laganija i njima se lakše rukuje. Birajte točno prema Vašim potrebama iz 3 standardna tipa. U najranijoj proljetnoj sezoni upotrijebite manji staklenik – klijalište kao drugi izvor topline za salatu i rotkvicu, a on će vam kasnije pomoći i kod uzgoja nekih vrsta paprike ili drugih biljaka u vrtu i to sve do jeseni.

Ukoliko živite ekološki, koristite biološki vrtni i drugi otpad za kompostiranje, predstavljamo Vam našu široku ponudu polietilenskih ili metalnih pocinčanih kompostera. Stvorite sami svoj kvalitetan humus od vrtnog otpada. Vatrootporni pocinčani metalni komposteri razlikuju se od plastičnih proizvoda po mnogo većoj čvrstoći kao i životnom vijeku. Trebate kompostirati prije svega travu iz kosilice? U tom slučaju je ovaj komposter najprikladniji za vas jer ima dovoljno rupa za prozračivanje. Trava se po prirodi brzo suši te ne stvara nikakav neugodan miris kao što se to događa u zatvorenim komposterima. Isplati se živjeti ekološki. Znate li koliko ćete svake godine uštedjeti za zemlju i gnojivo?

Više na www.eurovrt.hr​​​​​​​

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije