Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dvorac Gjalski ponovo zasjao punim sjajem

Dvorac Gjalski
Foto: Promo
1/5
10.09.2019.
u 08:59

Ovih smo dana obilježili prvo tromjesečje otkako je preuređeni Dvorac Gjalski otvorio svoja vrata.

Atraktivno zdanje nalazi se u središtu Hrvatskog zagorja, na imanju površine 25 tisuće kvadratnih metara. Povijest mu seže u 16. stoljeće, a Gjalski je bio njegov najpoznatiji stanovnik. Smješten je u blizini izlaska s autoceste Zagreb - Macelj, dvadesetak minuta vožnje od Zagreba.

Danas je to prekrasno zdanje u kojem se spretno isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ono domaće, lokalno. Dvorac Gjalski je nedavno temeljito renoviran, s interijerom uređenim u baroknom stilu, te je nakon mnogo godina nanovo zasjao punim sjajem.

Za taj sjaj zaslužan je zagorski poduzetnik Tihomir Vorih koji ga je kupio prošle godine i krenuo u ambiciozan investicijski ciklus.

Foto: Arena Hospitality Group

- Potpuno je uređen interijer, sobe su dobile novi sjaj. Sada, u ljetnom razdoblju, naša udarna snaga je prekrasna terasa okružena pravim zagorskim štihom - zelenim bregima. Želimo privući poslovnu klijentelu, ali otvoriti se i prema Zagorcima. Naš je prostor gotovo idealan za organizaciju domjenaka i skupova većih tvrtki. Naravno, vjerujemo da su naši kapaciteti atraktivni i za vjenčanja u prostoru koji može primiti gotovo 200 ljudi, rekao je Vorih.

Hotel Dvorac Gjalski raspolaže ukupno s dvadeset soba. Od toga je:

- 15 soba s jednim bračnim krevetom,

- 4 sobe s jednim bračnim krevetom i jednim pomoćnim te

- 1 soba s jednim bračnim krevetom i dva pomoćna.

Sve sobe hotela Dvorac Gjalski opremljene su najsuvremenijom opremom.

Uz bogatu domaću gastro i ugostiteljsku ponudu, Dvorac Gjalski nudi i mogućnost rezervacije prostorija za sastanke, seminare, zabave, druženja ili pak jedinstvena vjenčanja.

Foto: Arena Hospitality Group

Na samom ulazu u dvorac, nalazi se atraktivna recepcija, a hotelske sobe sada krase crveni tepisi ispisani hrvatskim pleterom i citatima iz proze K. Š. Gjalskog, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Podrum dvorca, u kojem se prije 20-ak godina nalazila diskoteka, sada će se višenamjenski koristiti.

Gastronomska ponuda nešto je na čemu Vorih posebno inzistira. Pohvalio se kvalitetnim roštiljom, ali i autohtonim zagorskim delicijama.

- Naša restoranska ponuda temelji se na autohtonim zagorskim jelima, a već ostvarujemo i kvalitetnu suradnju s domaćim zagorskim OPG-ovima tako da možemo svojim gostima garantirati konstantnu kvalitetu, s namirnicama iz prirodnog uzgoja. I sve smo to posložili na način da to bude cjenovno prihvatljivo prosječnom Zagorcu, odnosno gostu - kaže Vorih.

Vorihu Gjalski nije prvi veći poslovni poduhvat. On je i nekadašnji član Nadzornog odbora Luke Zadar, lobist koji usko surađuje s Kineskom jugoistočnom europskom poslovnom asocijacijom (CSEBA), te član Nadzornog odbora Hrvatskog Ju-Jitsu Saveza.

Prije dvije godine započeo je suradnju s Kineskom jugoistočnom europskom poslovnom asocijacijom (CSEBA) koju vode Mario Rendulić i Zvonimir Zlopaša. Preko njih je došao u kontakt s kineskim investitorima koji su tražili nove projekte za investiranje na području Europske unije. Nakon Luke Zadar, Vorih surađuje sa CSEBA-om i u projektima o kojima će se tek pričati i pisati, a koji će svakako promijeniti sliku Hrvatske.

Foto: Arena Hospitality Group

Kineski investitori su kao jednu od svojih ključnih investicijskih točaka u Hrvatskoj odredili upravo Hrvatsko zagorje. Prepoznali su Hrvatsko zagorje kao zelenu destinaciju s izrazitom komparativnom prednošću koja se ogleda u visoko kvalitetnim termalnim vodama.

Jedan od zagorskih bisera koje su prepoznali kineski investitori jest i Gjalski. Zasigurno je i Gjalski jedna od lokacija koja će u bliskoj budućnosti izvući značajne koristi od prisutnosti kineskih investitora u Hrvatskom Zagorju. Tko zna, možda nije daleko dan kad će upravo kineski turisti biti jedni od najbrojnijih gostiju kako Gjalskog tako i Zagorja u cjelini.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije